Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

III. zimska škola tehničke kulture Zadar

Posted On Petak, 01 studenoga 2019 22:44

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji sa Zadarskom županijom organizirala je 3. zimsku školu tehničke kulture koja se održava od srijede, 30. listopada do nedjelje, 3. studenog 2019. godine tijekom jesenskih praznika u prekrasnom Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana. Na svečanom otvorenju Zimske škole u Maškovića hanu sudjelovao je pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, Ivan Šimunić te udruga Vitezovi vranski koji su prezentirali svoje borilačke sposobnosti i rukovanje oružjem kroz simulaciju srednjovjekovne borbe između Turaka i vitezova templara.

Tijekom boravka polaznicima zimske škole tehničke kulture će se izmjenjivati radionice brojnih udruga, predavanja i izleti. Uz zanimljive izlete po Županiji, središnji dio programa su radionice i predavanja udruga i vanjskih suradnika. Bez obzira na raznoliko područje interesa polaznika, sadržaj će biti prilagođen čak i onima bez ikakvog iskustva iz materije, te će se tako neki možda po prvi put iskušati u kreativno-tehničkim radionicama. Zimske škole tehničke kulture su jedinstvene kao takve jer uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Provoditi će se programi koji uključuju radio komunikacije, modelarstvo i maketarstvo, robotiku, automatiku, elektrotehniku, elektroniku, fotografiju, ronjenje, astronomiju s promatranjem noćnog neba, programe zaštite prirode u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero, biologiju, meteorologiju, orijentaciju i spašavanje.

Ovaj program ima podršku Zadarske županije i Grada Zadra, a Zajednica tehničke kulture Zadarske županije na ovaj način želi učenicima iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i značajan doprinos te vjerujemo da će ova nagrada biti i motivacija za učenje i daljnje sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima i projektima, kao i uključenje u rad brojnih naših udruga.

Pročitano 404 puta

Zadnje objave

veljače 26, 2020

NAJAVA 16. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

16. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. ožujka (utorak)…
veljače 25, 2020

NAJAVA 22. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

22. sjednica Kolegija župana održat će se dana 26. veljače (srijeda) 2020. godine u 9,00…
veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA