Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Pokret s vizijom - krenula izrada strategije razvoja športa Zadarske županije

Posted On Petak, 08 studenoga 2019 14:54

U četvrtak, 7. studenoga 2019. godine održana je prva radionica u svrhu izrade Plana razvoja športa Zadarske županije, koji će biti dodatak Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Radionica je organizirana kao važan korak u kojem su zainteresirani dionici iz svijeta športa i rekreacije mogli svojim znanjem i iskustvom usmjeriti analizu stanja i izradu strateškog dokumenta.

U Velikoj vijećnici Zadarske županije okupilo se preko 50 zainteresiranih dionika koji su pod vodstvom dr.sc. Zrinka Čustonje i dr.sc. Daria Škegre s Kineziološkog fakulteta u Zagreba te uz moderiranje djelatnika Agencije razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Lucije Katalinić i Pavla Parunova, sudjelovali u raspravi koja će poslužiti kao podloga za izradu SWOT analize u četiri strateški prioritetna područja: športska infrastruktura, stručni kadar, zdravlje i rekreacija građana te školski (akademski) šport.

“Šport kao neizostavan segment zdravog društva, svakako zaslužuje i treba strateško promišljanje i planiranje. Zadarska županija je među rijetkim regionalnim sredinama koje su započele s procesom izrade Plana razvoja športa koji će se nadovezati na Nacionalni program športa usvojen u srpnju ove godine. Agencija ZADRA NOVA u skladu sa zakonskim ovlastima rukovodi aktivnostima oko izrade Plana koji je značajan iskorak Zadarske županije u športskoj djelatnosti”, istaknula je Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Agencije ZADRA NOVA.

Naime, ZADRA NOVA je kao regionalni koordinator sukladno Zakonu o regionalnom razvoju te njegovim izmjenama i dopunama preuzela poslove javnih ovlasti, a jedna od tih poslova je i izrada strateških i provedbenih dokumenata regionalne razine.

Uz slogan Pokret s vizijom! na temelju bogate športske povijesti, rezultata športaša i sve većeg interesa građana za aktivnim stilom života, po prvi put se dugoročno planira športski život Zadarske županije. Plan će biti usklađen s aktualnim Nacionalnim programom športa usvojenim u srpnju 2019. godine.

Rezultati ove prve radionice bit će obuhvaćeni u SWOT analizi koja će, zajedno s prikupljenim podacima i nadolazećim istraživanjem potreba građana, usmjeriti izradu strateških ciljeva, mjera te u konačnici i konkretnih aktivnosti za višegodišnje razdoblje. Kao rukovoditelj ovog procesa, ZADRA NOVA će se i dalje voditi načelom što veće participacije javnosti pa će sudionici ove radionice biti i dalje uključeni u izradu ovog strateškog plana.

Pročitano 786 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA