Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Poduzetnicima preko INOVAcije dodijeljeno 1.3 milijuna kuna

Posted On Ponedjeljak, 11 studenoga 2019 13:52

 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)          8. studenog u Križevcima, predstavila je rezultate natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC8). Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelili su ugovore za 83 korisnika u vrijednosti 32.6 milijuna kuna.

Tri Ugovora dodijeljena su projektima koji su predloženi kroz Ustanovu za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije - INOVAcija. To su 'Sinteza open source MCU i osciloskopa u FPGA programabilnoj logici za EEZ DIB modularni T&M', tvrtke Envox d.o.o., 'Hitna stanja i edukacija 3D', tvrtke Spectre d.o.o. te 'Algoritam za optimiranje reduktora', tvrtke COPAS d.o.o.. Ukupna vrijednost ovih projekata je 1.302.807,52 kn, a predviđeno trajanje projekata je 12 mjeseci.

'Kroz program PoC, postupak dodjele bespovratnih sredstava jako je brz, što je važno za inovacije. Od krajnjeg roka za predaju prijava do ugovaranja vremenski prođe nešto više od dva mjeseca. Ovim putem zahvaljujemo svim natjecateljima koji su podršku u prijavi i provedbi projekata potražili putem Prepoznatog centra INOVAcija', istaknula je ravnateljica Ustanove INOVAcija Katarina Colić.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MGPO) i HAMAG-BICRO objavili su dana 25. travnja 2019. godine Javni poziv za dostavu projektnih prijava za  Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta – PoC8. Projektne prijave zaprimale su se do 2. rujna 2019. putem Prepoznatih centara, koji su kao partneri u provođenju Programa proveli administrativnu evaluaciju pristiglih prijava. Nakon provedene pune evaluacije od strane HAMAG-BICRO objavljena je rang lista s prijavama koje su zadovoljile sve kriterije propisne Programom, a uspješnim natjecateljima ponuđeno je sufinanciranje njihovih inovativnih projekata.

Inovacijski program PoC namijenjen je subjektima malog gospodarstva (mikro, malim i srednjim poduzećima) s ciljem pružanja podrške inovacijama u najranijoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta. Provjera inovativnog koncepta potrebna je kako bi se potvrdili dokazi kako su novi procesi ili tehnologija ostvarivi i kako potencijalno mogu imati komercijalnu primjenu.

Pročitano 162 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA