Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Uspjeh zadarskih vinara na Sabatini: Tri šampiona iz Zadarske županije

Posted On Ponedjeljak, 11 studenoga 2019 17:33

Zadarski vinari i ove su godine ostvarili zapažene uspjehe na Sabatini, 29. međunarodnom susretu vinara i vinogradara. Čak tri vina iz Zadarske županije osvojila su šampionske titule. Najbolje otvoreno crno vina je Merlot Barrique 2018. vinara Anđelka Vrsaljka iz Nadina, najbolje otvoreno bijelo vino je kupaža Maraština i Malvasija dubrovačka iz 2018. godine vlasnika Stjepana Vučemilovića, a najbolje mlado crno vino i to Merlot 2019. ima OPG Elvis Nimčević iz Nadina.

Na ovogodišnjoj Sabatini sudjelovalo je više od tisuću vinogradara i vinara iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a osim šampionske titule Vučemilović je za svoja vina dobio i dvije velike zlatne diplome za Syrah - Merlot 2017. i za Merlot 2019. Zlatne diplome dobili su obitelj Maraš iz Vrsi za Merlot 2018., zatim OPG Stanko Čačić za Cuvee Syrah 2017., Vina i likeri Fiolić iz Zadra za Merlot 2019., te OPG Božo Bačić iz Podgrađa za Syrah 2019.

U kategoriji buteljiranih vina zadarski vinari osvojili su 10 zlatnih medalja. PZ Maslina i vino iz Polače osvojila je dva zlata (Merlot 2016. i Syrah 2016.) i jedno srebro. Tomislav Glavić iz Nadina osvojio je također dva zlata za Cabernet Sauvignon 2016. i Syrah 2016. Po dvije zlatne medalje osvojila su vina Diadore eko Zdravka Žuže iz Podgradine i to za Pošip 2018. i Sauvignon Blanc 2018. Od zadarskih vinara, zlatne medalje su osvojili još Vina Vrsaljko za Syrah 2015., OPG Vinarija Šime Škaulj za Merlot 2016., Vina otoka Paga za Chardonnay 2018. te OPG Božo Bačić iz Pograđa za Syrah 2018.

U kategoriji jakih alkoholnih pića zlatnu medalju za liker od višnje maraške dobili su Vina i likeri Fiolić iz Zadra. Uz 10 zlatnih, vinari iz Zadarske županije osvojili su još i po tri srebrne i brončane medalje.

Na završnoj večeri Sabatine dobitnicima je nagrade uručio i zamjenik župana Zadarske županije Šime  Mršić, koji je iskoristio priliku čestitati svim našim vinarima na vrijednim priznanjima.

„Naši su vinari u kategoriji otvorenih vina još jednom potvrdili vrhunsku kvalitetu, ali nas istovremeno veseli da u kategoriji buteljiranih vina rastemo iz godine u godinu. U toj kategoriji nas do prije nekoliko godina uopće nije ni bilo, a sada smo bili vrlo blizu čak i šampionskoj tituli. S ciljem brendiranja naše županije kao vinske regije, a u suradnji s Udrugom vinara Zadarske županije i dalje ćemo podržavati njihov nastup na sajmovima i vinskim festivalima te poticati njihovu suradnju s našim turističkim zajednicama“, poručio je zamjenik Mršić.

Pročitano 322 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA