Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo Zadarske županije u koloni sjećanja u Vukovaru

Posted On Ponedjeljak, 18 studenoga 2019 15:10

Danas se obilježava 28. obljetnica bitke za Vukovar i okupacije tog grada, a središnji događaj je bila tradicionalna Kolona sjećanja kojom se odaje počast svim žrtvama Vukovara. U koloni su sudjelovali brojni branitelji, gosti, izaslanstva hrvatskih županija te državni vrh. Tromjesečni otpor branitelja Vukovara agresorskoj JNA i srpskim paravojnim jedinicama prestao je 18. studenog 1991. godine.
U spomen na stradanje Vukovara i njegovih stanovnika u obrambenom Domovinskom ratu Hrvatski Sabor je 1999. proglasio 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
Danas je u Vukovaru održana središnja svečanost odavanja počasti poginulima u obrani grada, a u izaslanstvu Zadarske županije su zamjenik župana Šime Mršić, pročelnik Ivan Šimunić, županijski vijećnik Dalibor Barešić i pomoćnik pročelnika Dario Ivankov. Njima se i ove godine u koloni pridružila Željka Mitrović Jurić, djevojčica u plavom kaputiću koja je prije 28 godina hodala istim putem.
Nakon okupljanja pred vukovarskom bolnicom i prigodnog komemorativnog programa, sudionici obilježavanja, predvođeni hrvatskim braniteljima i članovima obitelji ubijenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovara, krenuli su u Koloni sjećanja prema Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gdje su najviša državna i ostala brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast poginulima u obrani Vukovara.
U ime Hrvatske zajednice županija vijence su položili hrvatski župani, njihovi zamjenici i zamjenice te ostala županijska izaslanstva.

Pročitano 148 puta

Zadnje objave

ožujka 30, 2020

Odgađanje Odluke o odobravanju potpora za programe i projekte

S obzirom na trenutačnu situaciju epidemije širenja bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom…
ožujka 13, 2020

Župan Longin: Moramo biti odgovorni i pratiti upute mjerodavnih

„Iako nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Zadarskoj županiji, moramo biti odgovorni,…
veljače 28, 2020

Norveški veleposlanik u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin primio je u nastupni posjet Nj. E. Haakona Blankenborga,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA