Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo Zadarske županije u koloni sjećanja u Vukovaru

Posted On Ponedjeljak, 18 studenoga 2019 15:10

Danas se obilježava 28. obljetnica bitke za Vukovar i okupacije tog grada, a središnji događaj je bila tradicionalna Kolona sjećanja kojom se odaje počast svim žrtvama Vukovara. U koloni su sudjelovali brojni branitelji, gosti, izaslanstva hrvatskih županija te državni vrh. Tromjesečni otpor branitelja Vukovara agresorskoj JNA i srpskim paravojnim jedinicama prestao je 18. studenog 1991. godine.
U spomen na stradanje Vukovara i njegovih stanovnika u obrambenom Domovinskom ratu Hrvatski Sabor je 1999. proglasio 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
Danas je u Vukovaru održana središnja svečanost odavanja počasti poginulima u obrani grada, a u izaslanstvu Zadarske županije su zamjenik župana Šime Mršić, pročelnik Ivan Šimunić, županijski vijećnik Dalibor Barešić i pomoćnik pročelnika Dario Ivankov. Njima se i ove godine u koloni pridružila Željka Mitrović Jurić, djevojčica u plavom kaputiću koja je prije 28 godina hodala istim putem.
Nakon okupljanja pred vukovarskom bolnicom i prigodnog komemorativnog programa, sudionici obilježavanja, predvođeni hrvatskim braniteljima i članovima obitelji ubijenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovara, krenuli su u Koloni sjećanja prema Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gdje su najviša državna i ostala brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast poginulima u obrani Vukovara.
U ime Hrvatske zajednice županija vijence su položili hrvatski župani, njihovi zamjenici i zamjenice te ostala županijska izaslanstva.

Pročitano 106 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2019

Promocija Zadarske županije i projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. na 13. Međunarodnom ribarskom sajmu - CROFISH u Poreču

Na ovogodišnjem 13. međunarodnom sajmu ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog…
studenoga 08, 2019

Povećan iznos potpora za novorođenu djecu

Iz Zadarske županije opet stižu pozitivne vijesti. Naime, izmjenama i dopunama proračuna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA