Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Odana počast žrtvama Nadina

Posted On Srijeda, 20 studenoga 2019 10:44

U utorak, 19. studenoga u Nadinu je obilježena 28. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila. Samo dan nakon masakra u Vukovaru i Škabrnji, u tom malom ravnokotarskom naselju život je izgubilo 14 civila i 5 branitelja, a tri osobe još se vode kao nestale.

U spomen na žrtve Nadina, u crkvi sv. Ante služena je misa zadušnica nakon koje se kolona zajedno sa sudionicima tradicionalnog mimohoda „Da se ne zaboravi“ uputila do spomen obilježja. Tamo su u spomen na žrtve položili vijence i zapalili svijeće članovi obitelji poginulih, predstavnici brojnih braniteljskih i civilnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Mjesnog odbora Nadin, izaslanik predsjednika Vlade RH i Zadarske županije zamjenik župana Šime Vicković, izaslanstva Ureda predsjednice RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera Oružanih snaga, predstavnici Grada Benkovca, Grada Bakra, Grada Belišća, Općine Škabrnja, Mjesnog odbora Zagrad, predstavnici vojske i policije te brojni mještani.

Nazočne su pozdravili Nediljko Genda, predsjednik UHDDR-a Benkovac, ujedno i organizator mimohoda, Ivica Šestan, predsjednik Mjesnog odbora Nadin, nadinski branitelj Stanko Vrsaljko te savjetnik ministra branitelja Marko Ratković.

Marko Ratković tom je prigodom istaknuo kako je izuzetno ponosan što u Nadinu vidi okupljen veliki broj mladih ljudi.

„Svi smo zajedno tu da odamo počast žrtvama i svim stanovnicima ovog područja koji su dali živote za danas nama slobodnu i suverenu zemlju i blagodati koje danas uživamo. Okupili smo se pod geslom „da se ne zaboravi“ i posebno sam ponosan na mlade ljude koji će ostati da svjedoče našu istinu o Domovinskom ratu jer kao i svi znamo, hrvatskih branitelja je sve manje svakim danom. A o svjedočenju istine u Ministarstvu hrvatskih branitelja imate trajnog  i vječnog sugovornika i branitelja“, kazao je tom prigodom Marko Ratković.

Pročitano 236 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA