Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Odana počast žrtvama Nadina

Posted On Srijeda, 20 studenoga 2019 10:44

U utorak, 19. studenoga u Nadinu je obilježena 28. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila. Samo dan nakon masakra u Vukovaru i Škabrnji, u tom malom ravnokotarskom naselju život je izgubilo 14 civila i 5 branitelja, a tri osobe još se vode kao nestale.

U spomen na žrtve Nadina, u crkvi sv. Ante služena je misa zadušnica nakon koje se kolona zajedno sa sudionicima tradicionalnog mimohoda „Da se ne zaboravi“ uputila do spomen obilježja. Tamo su u spomen na žrtve položili vijence i zapalili svijeće članovi obitelji poginulih, predstavnici brojnih braniteljskih i civilnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Mjesnog odbora Nadin, izaslanik predsjednika Vlade RH i Zadarske županije zamjenik župana Šime Vicković, izaslanstva Ureda predsjednice RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera Oružanih snaga, predstavnici Grada Benkovca, Grada Bakra, Grada Belišća, Općine Škabrnja, Mjesnog odbora Zagrad, predstavnici vojske i policije te brojni mještani.

Nazočne su pozdravili Nediljko Genda, predsjednik UHDDR-a Benkovac, ujedno i organizator mimohoda, Ivica Šestan, predsjednik Mjesnog odbora Nadin, nadinski branitelj Stanko Vrsaljko te savjetnik ministra branitelja Marko Ratković.

Marko Ratković tom je prigodom istaknuo kako je izuzetno ponosan što u Nadinu vidi okupljen veliki broj mladih ljudi.

„Svi smo zajedno tu da odamo počast žrtvama i svim stanovnicima ovog područja koji su dali živote za danas nama slobodnu i suverenu zemlju i blagodati koje danas uživamo. Okupili smo se pod geslom „da se ne zaboravi“ i posebno sam ponosan na mlade ljude koji će ostati da svjedoče našu istinu o Domovinskom ratu jer kao i svi znamo, hrvatskih branitelja je sve manje svakim danom. A o svjedočenju istine u Ministarstvu hrvatskih branitelja imate trajnog  i vječnog sugovornika i branitelja“, kazao je tom prigodom Marko Ratković.

Pročitano 174 puta

Zadnje objave

ožujka 30, 2020

Odgađanje Odluke o odobravanju potpora za programe i projekte

S obzirom na trenutačnu situaciju epidemije širenja bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom…
ožujka 13, 2020

Župan Longin: Moramo biti odgovorni i pratiti upute mjerodavnih

„Iako nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Zadarskoj županiji, moramo biti odgovorni,…
veljače 28, 2020

Norveški veleposlanik u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin primio je u nastupni posjet Nj. E. Haakona Blankenborga,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA