Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen međunarodni Dan volontera

Posted On Četvrtak, 05 prosinca 2019 15:32

Međunarodni Dan volontera Caritas Zadarske nadbiskupije tradicionalno je okupio predstavnike nadbiskupije, grada i županije koji su u Caritasovoj Pučkoj kuhinji u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine korisnicima dijelili obroke i na taj način simbolično podržali Dan volontera.
Obroke su dijelili zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna, zamjenica gradonačelnika Grada Zadra Jagoda Surać te mnogi drugi.
Caritasova Pučka kuhinja svakodnevno sprema tople obroke za oko 320 korisnika,od čega se 60-ak obroka dostavlja na kućne adrese. U Benkovcu se u Pučkoj kuhinji hrani oko 100 korisnika, doznajemo od ravnatelja zadarskog Caritasa don Dario Matak.
„Zadarska županija sufinancira rad Caritasa Zadarske sa oko milijun kuna godišnje, na ovaj način dajemo potporu svim volonterima. Mislim da nikada nije bio potrebniji njihov rad kao danas, jer kao da smo se udaljili od naroda. Srećom ima još uvijek dobrih ljudi koji svoje slobodno vrijeme, znanje i vještine poklanjaju na dobrobit drugih“, rekao je zamjenik župana Šime Mršić čestitajući svim volonterima njihov dan.

Pročitano 257 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA