Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dodjeljene nagrade Volonterska ruka

Posted On Četvrtak, 05 prosinca 2019 15:51

Pera Varović, 79-godišnja volonterka u Udruzi za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika Nada te Udruga mladih Ahimsa ovogodišnji su laureati na izboru najboljih volontera Zadarske županije.

Na svečanosti koja je održana u Kneževoj palači povodom Međunarodnog dana volontera, gospođa Pera, koja ovisnicima i njihovim obiteljima nesebično pomaže već punih 15 godina, te mladi iz Ahimse koji volontiraju s djecom iz Udruge Down sindrom Zadar, u Domu za starije i nemoćne, zadarskom azilu te Domu za djecu i mlade, istaknuti su kao pojedinci koji su svojim angažmanom ostavili neizbrisiv trag u zajednici gdje žive.

“Ovaj je dan prigoda u kojoj imamo privilegiju sve nevidljivo oko nas učiniti vidljivim, reći hvala svim volonterima što nesebično poklanjaju svoje vrijeme i iskustvo za inkluziju ljudi koji se zbog njihovog čina osjećaju manje samima. Zbog toga me posebno veseli što svake godine, na Međunarodni dan volontera, sve teže donosimo odluku koga proglasiti dobitnikom “Volonterske ruke” jer imamo sve više kvalitetnih prijava”, istaknuo je Josip Vidov, voditelj zadarskog Volonterskog centra koji je osnovan u travnju 2013. u sklopu Udruge socijalnih radnika Zadar.

Uz pomoć Grada Zadra i Zadarske županije dobili su prostor i jednog zaposlenika, a njihovim je radom volonterstvo u javnosti dobilo puno izražajnije mjesto, kao što je i kvaliteta rada u pružanju volonterskih usluga podignuta na višu razinu. Sami su volonteri dobili priliku educirati se, a i suradnja između javnog i civilnog sektora postala je znatno lakša. Najvidljivije je to bilo danas, kada su proslavili svoj dan.

Zamjenik župana Šime Mršić podsjetio je kako je Volonterski centar nastao nakon formiranja Tima za zdravlje Zadarske županije:

“Županija je postupno povećavala iznos kojim pomaže rad Centra. Danas je to iznos od 170 tisuća kuna godišnje.

Rad djelatnika Centra vrlo je vidljiv i vrijedan pohvale, a osobito treba pohvaliti ovogodišnje dobitnike nagrade. Vi ste oni najbolji među najboljima, najpožrtvovniji među svojim kolegama. Hvala vam što vam nije bilo teško svoje slobodno vrijeme posvetiti drugome, posvetiti potpunim strancima koji trebaju pomoć. Ponosni smo na vas i sretni što ste dijelom naše županije”, rekao je zamjenik župana Šime Mršić.

“Volonterstvo je temelj svake zajednice, ono nas čini boljima i plemenitijima. Ovaj centar okuplja sve ljude dobre volje i vraća nam vjeru u bolje društvo. Na sreću svih nas, mnogima je volonterstvo stil života i velika im hvala za ljubavi i osjetljivosti”, kazala je zamjenica zadarskog gradonačelnika Jagoda Surać koja je, zajedno sa zamjenikom župana Šimom Mršićem, nagrađenim volonterima uručila "Volontersku ruku".

Uz Peru Varović i “Ahimsu”, zahvalnicu za svoj volonterski rad dobili su i Zoran Šterger, Anamarija Ivković, Marko Džaja, Ljerka Paleka, Jakov Vrančić, Petra Rundek Vrdoljak, Bruna Bišćan, Josipa Romić, Udruga za multiplu sklerozu, Udruga slijepih, zadarska podružnica Udruge leukemija i limfomi, Udruga Svjetlo, Obrtnička škola Gojka Matuline te Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića.

Pročitano 1290 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA