Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Od 1. siječnja poslovi Ureda državne uprave prelaze u nadležnost županija

Posted On Četvrtak, 05 prosinca 2019 15:53

Sukladno Strategiji razvoja javne uprave i u cilju provedbe Nacionalnog programa reformi, od 1. siječnja 2020. godine poslovi Ureda državne uprave prelaze u nadležnost Županija. To znači da županije preuzimaju državne službenike, kao i prava i obveze ureda državne uprave u Županiji.

Cilj ove reforme je uslugu maksimalno približiti građanima te pojednostaviti i ubrzati rješavanje predmeta za građane i poduzetnike. U konačnici, ovi poslovi državne uprave su bili dio županijske administracije te su ih županije obavljale i ranije, sve do 2001. godine.

Ono što je najvažnije, preuzimanjem poslova ureda državne uprave građani će moći lakše obaviti poslove koje trebaju, doći do željenih informacija te će u bližoj budućnosti sve to moći odraditi na jednom mjestu. Dosadašnje iskustvo pokazalo je da su županije kvalitetnije i racionalnije obavljale sve poslove koji su im bili povjereni od strane države pa je ovo logičan slijed s namjerom da se građanima omogući brža, efikasnija i racionalnija administracija.

Zadarska županija će od 1. siječnja tako dobiti novi Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave, koji će obavljati poslove za koje su bili nadležni i do sada, a Matični uredi ostaju s radom u uredima gdje su i do sada djelovali.

Ured državne uprave će lokacijom ostati na istom mjestu u Zadru i pet izdvojenih lokacija u Benkovcu, Biogradu na Moru, Gračacu, Obrovcu i Pagu, kojima se također gasi naziv „ispostava“ i nastavljaju s radom  kao  „Zadarska županija, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave“. Za sada jedino Upravni odjel za pravne i zajedničke poslove preuzima djelatnike koji obavljaju poslove iz područja službeničkih odnosa, poslove uredskog poslovanja i opće zajedničke poslove te Upravni odjel za financije i proračun djelatnike koji rade na poslovima financija i računovodstva.

Važno je napomenuti da državni službenici i namještenici ureda državne uprave u županijama nastavljaju obavljati poslove na kojima su radili te do donošenja rješenja o rasporedu na nova radna mjesta primaju plaću prema dosadašnjim rješenjima. Očekivani broj ljudi koji odlazi iz UDU-a uz stimulativnu otpremninu je 26 službenika, dok ih 112 zajedno s povjerenim poslovima prelaze u Zadarsku županiju.

Pročitano 1451 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA