Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Izaslanstvo kineske provincije Hainan u službenoj posjeti Zadarskoj županiji

Posted On Petak, 13 prosinca 2019 08:23

U službeni posjet Zadarskoj županiji stiglo je šesteročlano izaslanstvo kineske provincije Hainan predvođeno gđom. Ma Yongxia potpredsjednicom Odbora provincije Hainan u Savjetodavnom političkom vijeću NR Kine. Prvog dana boravka u Hrvatskoj, u četvrtak 12. prosinca 2019. godine, u suradnji sa Zadarskom županijom, održan je radni sastanak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u Vukovarskoj ulici 78, Zagreb. Pomoćnice ministra gđa. Marija Knežević Kajari i gđa. Melita Čičak, načelnica Sektora za radne odnose gđa. Josipa Klišanin, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije g. Bernard Maruna te predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje tijekom sastanka upoznali su kinesko izaslanstvo sa mjerama politike aktivnog zapošljavanja Vlade RH, zakonskim odredbama i karakteristikama hrvatskog mirovinskog sustava, stopi nezaposlenosti, postojećim izazovima i nedostatku kvalificirane radne snage i mjerama za poticanje zapošljavanja u sektorima sa trenutno najvećim zahtjevima na hrvatskom tržištu rada. 

Kineska delegacija je iskazala interes za teme koje se odnose na zapošljavanje stranaca, mogućnosti daljnje suradnje na specijaliziranim stručnim programima obuke i usavršavanja zaposlenika koji moraju pratiti tehnološki napredak gospodarstva i inovacije te državne subvencije plaća i ulaganja u ljudske resurse. 

Suradnja sa provincijom Hainan se može ostvariti u sektoru kongresnog turizma budući da ugodna tropska klima omogućuje cjelogodišnju turističku sezonu te razmjenu znanja i iskustava, na tom za ovu kinesku provinciju, najunosnijem gospodarskom sektoru. 

Svoj boravak kinesko izaslanstvo nastavlja 13. prosinca 2019. godine u Zadru gdje će se potpisati Sporazum o uspostavi prijateljskih odnosa i suradnja između Zadarske županije i provincije Hainan te će se održati niz sastanaka sa predstavnicima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Zadar i lokanim gospodarstvenicima u sektorima turizma i poljoprivrede.

Pročitano 826 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA