Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan obrane Općine Poličnik

Posted On Petak, 03 siječnja 2020 15:50

Prije točno 28 godina neprijateljske snage u Domovinskom ratu nisu uspjele okupirati područje općine Poličnik. Prisjećajući se tih sudbonosnih dana za opstojnost mlade države Hrvatske, Općina Poličnik tradicionalno je obilježila Dan obrane Općine Poličnik.
3. siječnja 1992., neprijateljske snage probile su u žestokom napadu obrambenu liniju u Suhovarima. Ubijena je mještanka Neva Ukalović, zapaljeno pet kuća i neprijatelj je došao nadomak Jadranske magistrale s namjerom da daljnjim napredovanjem ovlada državnom cestom Zadar - Pag i prekidom izuzetno važne i tada jedine prometne komunikacije sjevera i juga zemlje podijeli Hrvatsku na dva dijela.
Izaslanstvo Zadarske županije, predvođeno zamjenikom župana Šimom Mršićem u pratnji pročelnika Daniela Segarića i Bernarda Marune te predsjednika Županijske skupštine Zadarske županije Željka Lončara, pridružilo su se brojnim izaslanstvima te su položili cvijeće i zapalili svijeće kod spomen obilježja u Suhovarima. Polaganje vijenaca, paljenje svijeća i prisjećanje na poginule potom je nastavljeno u dvorištu crkve sv. Nikole u Poličniku. Sve je popraćeno već tradicionalnim recitiranjem i čitanjem potresnih odlomaka iz ratnih knjiga pukovnika Ivice Matešića Jeremije. Obred blagoslova i misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Nikole predvodio župnik don Damir Juričin.

Pročitano 274 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA