Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska bolnica dobila neuronavigacijski uređaj zahvaljujući donatorima

Posted On Srijeda, 15 siječnja 2020 15:27

Opća bolnica Zadar bogatija je za neuronavigacijski uređaj koji je kupljen zahvaljujući donacijama gospodarstvenika i jedinica lokalne samouprave. Tim povodom je upriličena svečanost dodjele zahvalnica za 25 donatora koji su sudjelovali u u nabavci 1,28 milijuna kuna vrijednog uređaja Fiagon Tracey Navigation System – Brain, koji je nabavljen preko zadarske Lige protiv raka.
„Uz četiri klinička bolnička centra u Hrvatskoj, zadarska bolnica jedina je od županijskih bolnica uz varaždinsku koja ima neuronavigacijski uređaj. To je vrlo značajno za podizanje standarda i kvalitete usluge našim pacijentima“, otkrio je dr. Jaša Pavić, pročelnik Službe za kirurgiju.
Mogućnosti novog uređaja prezentirao je dr. Ivica Francišković, liječnik s Odjela za neurokirurgiju, istaknuvši da novi neuronavigacijski uređaj koji je nabavila zadarska bolnica najviši standard u modernoj medicini.
„Izabrali smo sofisticirani uređaj napredne generacije s elektromagnetskim poljem. Uz pomoć neuronavigacijskog uređaja točno u milimetar može se ići na patološki supstrat i tako smanjiti mogućnost oštećenja zdravog tkiva“, kazao je dr. Francišković.
„Donacije su jedan od načina kako snažiti sustav te kako našim građanima pružiti što bolju uslugu. Ovakve akcije predstavljaju jednu iznimnu sinergiju kroz koju do izražaja dolazi humanost i sve one temeljne ljudske vrijednosti koje, pritisnuti tegobama svakodnevice, možda ponekad i zaboravimo, a ne bismo smjeli“, poručio je tom prigodom župan Božidar Longin dok je gradonačelnik Zadra i predsjednik Lige protiv raka, Branko Dukić, naglasio da je na ovom primjeru još jednom prikazano jedinstvo kada je u pitanju opći interes.

Pročitano 171 puta

Zadnje objave

veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…
siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA