Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Obilježena 27. obljetnica VRO Maslenica

Posted On Ponedjeljak, 20 siječnja 2020 19:11

U ponedjeljak, 20. siječnja u Zadru je obilježena 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica ‘93. Nakon polaganja vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju i kod spomenika Imotskim sokolovima, održan je prigodni program kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u parku Jazine, da bi potom u svečanom mimohodu ulicama Zadra prošlo 187 ratnih zastava postrojbi iz Domovinskog rata. Sveta misa za Domovinu služena je u crkvi sv. Šime.
Među brojnim uzvanicima obilježavanju su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirko Šundov, dok je župan Zadarske županije Božidar Longin predvodio izaslanstvo hrvatskih županija.
VRO Maslenica akcija je koja je pod kodnim imenom Gusar 1993. godine donijela prvu veliku pobjedu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, ujedno prekinuvši prometnu blokadu sjevera I juga Hrvatske.
“Operacija Maslenica je bila prekretnica u Domovinskom ratu. Pokazali smo već tada da je Hrvatska vojska i uvježbana i opremljena da može izvesti tako složenu operaciju”, rekao je ministar obrane Damir Krstičević koji je u Zadru bio izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.
“Posebno značenje operacije Maslenica bila je poruka hrvatskome narodu da su Hrvatska vojska i policija, hrvatske oružane snage, kadre osloboditi svoju zemlju i izaći na državnu granicu”, dodao je ministar branitelja Tomo Medved.
Obilježavanje 27. obljetnice VRO Maslenica nastavlja se u utorak obilaskom dijela zadarskog zaleđa u kojem se tradicionalno odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima u Kašiću, Islamu Latinskom, Podpragu, Jasenicama, Posedarju, Novigradu i Paljuvu.

Pročitano 221 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA