Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

GO & Region Tour Brno 2020

Posted On Srijeda, 22 siječnja 2020 15:56

U sklopu međunarodne suradnje s Južnomoravskom regijom, izaslanstvo Zadarske županije, u kojem su bili zamjenik župana Šime Mršić i pročelnik Krešimir Laštro, boravilo je u Brnu na otvaranju međunarodnog sajma turizma GO & Region Tour Brno 2020.
Kao i prošle godine, Južnomoravska regija predstavit će se iz drugog kuta. Brno će se 2020. posvetiti arhitekturi. Ove godine obilježava se 90. obljetnica dovršetka Vile Tugendhat i 150. obljetnica rođenja slavnog domaćeg arhitekta Adolfa Loosa. Sredinom siječnja, točnije od 16. do 19., ljubitelji putovanja i otkrivanja novih turističkih destinacija imali su priliku susresti se u Izložbenom centru u Brnu na sajmu GO & REGION TOUR Brno 2020. Južnomoravska regija održala je svoje tradicionalno zajedničko okupljanje partnerskih regija na svom štandu na kojem su predstavili teme i područja koja bi trebala potaknuti gospodarski i turistički razvoj grada i regije u 2020. godini.
Na posebnom štandu Zadarske županije turističke kapacitete i destinacije predstavila je Turistička zajednica Zadarske županije, a zamjenik župana Mršić i pročelnik Laštro održali su radni sastanak sa predsjednikom Regionalne gospodarske komore i predsjednikom Južnomoravske regije Romanom Hanakom i suradnicima.
„Hrvatska je Česima omiljeno turističko odredište. Prema najavama, ove godine se očekuje nastavak uzlaznog trenda, a dodatni vjetar u leđa našim promotivnim aktivnostima u Češkoj je dugogodišnje službeno prijateljstvo Zadarske županije i Južnomoravske regije. Značajno je spomenuti da i Južnomoravska regija već nekoliko godina nastoji uspostaviti izravnu zračnu liniju Zadar – Brno te su spremni intenzivirati pregovore da se ova inicijativa uskoro i ostvari.“, istaknuo je zamjenik župana Šime Mršić.

Pročitano 869 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA