Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Tri zadarske ustanove dobile novac za zdravstvene projekte

Posted On Četvrtak, 13 veljače 2020 11:58

Tri zdravstvene ustanove iz Zadra dobile su bespovratna sredstva Ministarstva zdravstva za provedbu projekata za promociju zdravlja i prevenciju bolesti. 

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan Mladen Mavar potpisao je u utorak ugovor o dodjeli 609.446,78 kuna. Radi se o trilateralnom ugovoru između Bolnice, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim počinje provedba projekta "Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu" čiji je cilj unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika i zaposlenika Psihijatrijske bolnice Ugljan kako bi se promoviralo mentalno zdravlje te preveniralo ovisnosti o alkoholu. Projektom će se osigurati uže usmjerene edukacije za djelatnike koji rade s ovisnicima dok će se na okruglom stolu okupiti stručnjaci iz više različitih područja djelovanja na smanjenju konzumiranja alkohola te suzbijanja posljedica istog. Na svečanosti dodjele ugovora o bespovratnim sredstvima u ime Zadarske županije kao osnivača Psihijatrijske bolnice Ugljan sudjelovali su i zamjenik župana Šime Mršić te pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna, izvijestili su danas iz Županije.

Ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Zoranu Škrgatiću uručen je pak ugovor o dodjeli 972.719,91 kuna za projekt "Moje zdravo dijete", kojeg će provoditi u partnerstvu s Domom zdravlja Zadarske županije. Realizacijom ovog projekta rješavat će se problem prehrane odnosno pretilosti djece koji je u alarmantnom porastu u Hrvatskoj i svijetu. Kroz edukaciju-edukatora (zdravstvenih djelatnika) dolazi se do razvoja metodologije čiji rezultati će se dalje replicirati u radu s ciljnim skupinama, navodi se u opisu projekta.

Zavod će biti i partner na projektu Poliklinike LACRIMA koja je dobila 904.441,71 kuna za „Važnost prevencije glaukoma". Projekt je usmjeren na unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova Zadarske županije u promociji zdravlja i prevenciji glaukoma.

Pročitano 895 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA