Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na zadarskom području i dalje bez sumnje na koronavirus

Posted On Četvrtak, 27 veljače 2020 15:26

Stanje na području Zadarske županije, vezano uz pojavu novog koronavirusa je stabilno, tijekom današnjega dana u zdravstvene ustanove na našem području nije se javila niti jedna osoba sa simptomima koronavirusa, a Stožer civilne zaštite Zadarske županije slijedi upute nacionalnog stožera. Kako bi se medicinsko osoblje dodatno educiralo,  doc. dr. sc. Alan Medić, dr. med. spec. epidemiologije danas je u predavaonici  Zavoda za javno zdravstvo Zadar održao i  predavanje za zdravstvene djelatnike o novom koronavirusu (SARS-CoV-2) i COVID-19 bolesti.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske  kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere, s naglaskom na analize potreba i utvrđivanje aktivnosti u narednom razdoblju.

Jučer  je održan i sastanak Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s načelnicima županijskih stožera civilne zaštite i pročelnicima područnih ureda civilne zaštite MUP-a RH.

Na sastanku je zaključeno slijedeće:

  1. Svi županijski Stožeri civilne zaštite organiziraju se prema modelu koji je za ovaj izvanredni javno-zdravstveni događaj s međunarodnim karakterom primijenio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

  2. Date su upute za organizaciju i načine stavljanja u funkciju karantenskog smještaja po županijama, u slučaju potrebe.

  3. Komuniciranje svih mjera i aktivnosti županijskih stožera treba biti usklađeno sa Stožerom civilne zaštite RH.

  4. Vezano za održavanje većih javnih okupljanja, u ovom trenutku procjenjuje se da ne postoji potreba za generalnom zabranom.  Međutim, s obzirom na mogućnost promjene epidemiološke situacije, mjesto i sudionike, svaki događaj treba posebno razmotriti na županijskoj i/ili nacionalnoj razini.

  5. Liječnici epidemiolozi obvezatno sudjeluju u radu županijskih stožera civilne zaštite.

  6. Svi županijski stožeri moraju se upoznati s naputkom  ministra zdravstva o postupanju zdravstvenih ustanova  u Republici Hrvatskoj s ciljem zaštite bolesnika zbog epidemije sezonske gripe, kao i novih slučajeva koronavirusa.

Pročitano 678 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA