Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na zadarskom području i dalje bez sumnje na koronavirus

Posted On Četvrtak, 27 veljače 2020 15:26

Stanje na području Zadarske županije, vezano uz pojavu novog koronavirusa je stabilno, tijekom današnjega dana u zdravstvene ustanove na našem području nije se javila niti jedna osoba sa simptomima koronavirusa, a Stožer civilne zaštite Zadarske županije slijedi upute nacionalnog stožera. Kako bi se medicinsko osoblje dodatno educiralo,  doc. dr. sc. Alan Medić, dr. med. spec. epidemiologije danas je u predavaonici  Zavoda za javno zdravstvo Zadar održao i  predavanje za zdravstvene djelatnike o novom koronavirusu (SARS-CoV-2) i COVID-19 bolesti.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske  kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere, s naglaskom na analize potreba i utvrđivanje aktivnosti u narednom razdoblju.

Jučer  je održan i sastanak Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s načelnicima županijskih stožera civilne zaštite i pročelnicima područnih ureda civilne zaštite MUP-a RH.

Na sastanku je zaključeno slijedeće:

  1. Svi županijski Stožeri civilne zaštite organiziraju se prema modelu koji je za ovaj izvanredni javno-zdravstveni događaj s međunarodnim karakterom primijenio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

  2. Date su upute za organizaciju i načine stavljanja u funkciju karantenskog smještaja po županijama, u slučaju potrebe.

  3. Komuniciranje svih mjera i aktivnosti županijskih stožera treba biti usklađeno sa Stožerom civilne zaštite RH.

  4. Vezano za održavanje većih javnih okupljanja, u ovom trenutku procjenjuje se da ne postoji potreba za generalnom zabranom.  Međutim, s obzirom na mogućnost promjene epidemiološke situacije, mjesto i sudionike, svaki događaj treba posebno razmotriti na županijskoj i/ili nacionalnoj razini.

  5. Liječnici epidemiolozi obvezatno sudjeluju u radu županijskih stožera civilne zaštite.

  6. Svi županijski stožeri moraju se upoznati s naputkom  ministra zdravstva o postupanju zdravstvenih ustanova  u Republici Hrvatskoj s ciljem zaštite bolesnika zbog epidemije sezonske gripe, kao i novih slučajeva koronavirusa.

Pročitano 657 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA