Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 16. sjednica Županijske skupštine

Posted On Utorak, 03 ožujka 2020 20:00

Vijećnici Županijske skupštine usvojili su na 16. sjednici Godišnje izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije za 2019. godinu te dali suglasnost na novi Statut Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.
Ustanovi za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacija Zadarske županije INOVAciji dano je odobrenje za raspolaganje imovinom u postupku 6,8 milijuna kuna vrijedne nabave opreme u okviru projekta Centar za kreativne industrije.
Prihvaćen je i godišnji program te Izvješće o izvršenju financijskog plana za 2019. godinu NATURA-JADERA, javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije.
Skupština je donijela odluku o davanju suglasnosti Psihijatrijskoj bolnici Ugljan za investicijsko ulaganje u energetsku obnovu pet zgrada na teret sredstava za decentralizirane funkcije Zadarske županije.
Općoj bolnici Zadar odobrena je suglasnost za pojedinačno raspolaganje imovinom za iznos veći od milijun kuna i to za provođenje međunarodnog projekta Improving Laboratory and Diagnosis Operational System (LAB-OP). Cilj projekta je poboljšanje kvalitete javne zdravstvene usluge poboljšanjem ljudskih kapaciteta, povećanje efikasnosti i učinkovitosti laboratorijske dijagnostike uz obuhvaćanje što većeg broja opće populacije poboljšanom zdravstvenom zaštitom. Ukupna vrijednost projekta je 7,43 milijuna kuna, a iznos sredstava koji se odnosi na Opću bolnicu Zadar je 2,32 milijuna kuna, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Vijećnici su prihvatili Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta Zadarske županije koje su u najvećoj mjeri vezane uz preuzimanje poslova državne uprave. Uskladila su se pitanja obavljanja povjerenih poslova državne uprave, između ostalih, nadležnost upravnih tijela za obavljanje povjerenih poslova, odgovornost za obavljanje povjerenih poslova te rješavanje u upravnim stvarima u prvom stupnju.
Radi preciznijeg uređenja postupka predlaganja i dodjele, usvojena je i izmijenjena odluka o dodjeli javnih priznanja Zadarske županije. Odlukom se definira širi krug ovlaštenih predlagatelja za dodjelu javnih priznanja, a jedna od predloženih izmjena je mogućnost proglašenja počasnim građaninom Zadarske županije kao posebna vrsta priznanja, koja je do sada bila regulirana općenito Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi i Statutom Zadarske županije.
Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o prihvaćanju Memoranduma o razumijevanju za prijateljstvo i suradnju između regije Veneto i Zadarske županije. Memorandum se sklapa na razdoblje od pet godina s mogućnošću obnove po isteku roka.

Pročitano 384 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA