Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Novi Centar za socijalnu skrb u Benkovcu

Posted On Utorak, 03 ožujka 2020 22:13

U Benkovcu  je u utorak, 3. ožujka 2020. otvorena  nova zgrada Centra za socijalnu skrb. Sredstva za izgradnju i opremanje u iznosu od 5 milijuna i 300 tisuća kuna osiguralo je resorno ministarstvo, a 1200 korisnika s područja Benkovca, Stankovaca, Lišana i Polače dobilo je Centar izgrađen po europskim standardima.

Punih 25 godina Centar za socijalnu skrb u Benkovcu sa svojih 10 djelatnika radio je s korisnicima u skučenom i neuvjetnom prostoru od 87 kvadrata u kojem nismo mogli osigurati privatnost našim korisnicima, ističe ravnateljica Centra Milka Blekić, a novi  Centar za socijalnu skrb s površinom od gotovo 770 metara četvornih sagrađen je po europskim standardima koji će korisnicima omogućiti privatnost i diskreciju.

 Ministrica Vesna Bedeković istaknula je kako Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ulaže ne samo u infrastrukturu centara za socijalnu skrbi diljem zemlje već i u ljude, a sličan događaj kao danas u Benkovcu možemo očekivati uskoro i u susjednom Biogradu u kojem se također otvara novi Centar za socijalnu skrb.

U ime Zadarske županije  nazočan je bio zamjenik župana Šime Mršić koji je izrazio   zadovoljstvo što svjedoči  završetku kvalitetnog projekta  u Benkovcu.

„Sve nas veseli otvaranje ovog novog objekta koji će prije svega značiti ugodnije uvjete za rad zaposlenika,  a siguran sam da će se to reflektirati i na bolju uslugu prema krajnjim korisnicima. Zadarska županija iz decentraliziranih sredstava izdvaja gotovo 2 milijuna kuna za sufinanciranje ogrjeva za potrebite, imamo dobru suradnju i s Caritasom zadarske nadbiskupije te Crvenim križem koji također provode programe socijalne skrbi, a putem javnog poziva pomažemo i rad mnogih udruga s ovog područja.

Svjesni smo koliko je kvalitetna socijalna skrb značajna za ukupnu snagu nekog društva. Ipak, sve ovo što mi radimo ipak je, nazovimo to, na daljinu, preko odluka i drugih akata. Djelatnici Centra za socijalnu skrb oni su koji imaju neposredan kontakt s ljudima kojima je pomoć potrebna, a rad s ljudima najteži je. Donose vam oni svoje probleme koji su redovito vrlo teški, dolaze sa svojim nesretnim životnim pričama, neimaštinom, zdravstvenim poteškoćama i dr. Samo osobe s velikim stručnim znanjem i čvrstom osobnošću mogu se uhvatiti u koštac s tim. Stoga se nadam da će vam, drage djelatnice i djelatnici Centra za socijalnu skrb ovdje u Benkovcu, rad u novom prostoru biti makar dijelom olakšan.“, rekao je zamjenik Mršić  te zahvalio ministrici Bedeković na razumijevanju potreba centara, kao i svima ostalima koji su doprinijeli ostvarenju ovoga projekta, a ravnateljici i njenom timu zaželio uspješan nastavak rada.

Na svečanosti otvaranja nove zgrade Centra za socijalnu skrb nazočna je bila i državna tajnica Marija Pletikosa te gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

Pročitano 2846 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA