Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Novi Centar za socijalnu skrb u Benkovcu

Posted On Utorak, 03 ožujka 2020 22:13

U Benkovcu  je u utorak, 3. ožujka 2020. otvorena  nova zgrada Centra za socijalnu skrb. Sredstva za izgradnju i opremanje u iznosu od 5 milijuna i 300 tisuća kuna osiguralo je resorno ministarstvo, a 1200 korisnika s područja Benkovca, Stankovaca, Lišana i Polače dobilo je Centar izgrađen po europskim standardima.

Punih 25 godina Centar za socijalnu skrb u Benkovcu sa svojih 10 djelatnika radio je s korisnicima u skučenom i neuvjetnom prostoru od 87 kvadrata u kojem nismo mogli osigurati privatnost našim korisnicima, ističe ravnateljica Centra Milka Blekić, a novi  Centar za socijalnu skrb s površinom od gotovo 770 metara četvornih sagrađen je po europskim standardima koji će korisnicima omogućiti privatnost i diskreciju.

 Ministrica Vesna Bedeković istaknula je kako Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ulaže ne samo u infrastrukturu centara za socijalnu skrbi diljem zemlje već i u ljude, a sličan događaj kao danas u Benkovcu možemo očekivati uskoro i u susjednom Biogradu u kojem se također otvara novi Centar za socijalnu skrb.

U ime Zadarske županije  nazočan je bio zamjenik župana Šime Mršić koji je izrazio   zadovoljstvo što svjedoči  završetku kvalitetnog projekta  u Benkovcu.

„Sve nas veseli otvaranje ovog novog objekta koji će prije svega značiti ugodnije uvjete za rad zaposlenika,  a siguran sam da će se to reflektirati i na bolju uslugu prema krajnjim korisnicima. Zadarska županija iz decentraliziranih sredstava izdvaja gotovo 2 milijuna kuna za sufinanciranje ogrjeva za potrebite, imamo dobru suradnju i s Caritasom zadarske nadbiskupije te Crvenim križem koji također provode programe socijalne skrbi, a putem javnog poziva pomažemo i rad mnogih udruga s ovog područja.

Svjesni smo koliko je kvalitetna socijalna skrb značajna za ukupnu snagu nekog društva. Ipak, sve ovo što mi radimo ipak je, nazovimo to, na daljinu, preko odluka i drugih akata. Djelatnici Centra za socijalnu skrb oni su koji imaju neposredan kontakt s ljudima kojima je pomoć potrebna, a rad s ljudima najteži je. Donose vam oni svoje probleme koji su redovito vrlo teški, dolaze sa svojim nesretnim životnim pričama, neimaštinom, zdravstvenim poteškoćama i dr. Samo osobe s velikim stručnim znanjem i čvrstom osobnošću mogu se uhvatiti u koštac s tim. Stoga se nadam da će vam, drage djelatnice i djelatnici Centra za socijalnu skrb ovdje u Benkovcu, rad u novom prostoru biti makar dijelom olakšan.“, rekao je zamjenik Mršić  te zahvalio ministrici Bedeković na razumijevanju potreba centara, kao i svima ostalima koji su doprinijeli ostvarenju ovoga projekta, a ravnateljici i njenom timu zaželio uspješan nastavak rada.

Na svečanosti otvaranja nove zgrade Centra za socijalnu skrb nazočna je bila i državna tajnica Marija Pletikosa te gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

Pročitano 2699 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA