Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Odobreno prvih 30 milijuna kuna Regionalnim centrima kompetentnosti Zadarske županije

Posted On Petak, 06 ožujka 2020 12:51

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Strukovnoj školi Vice Vlatkovića 29.924.449,28 kuna iz europskih fondova za uspostavu centra kompetentnosti iz područja strojarstva.
Riječ je o bespovratnim sredstvima za financiranje projektnog prijedloga „Bolji uvjeti za učenje kroz rad - Unapređenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“. Projekt je škola prijavila na natječaj „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020.“
Iznos odobrenih bespovratnih sredstava maksimalni je iznos sredstava koja se mogu dodijeliti ugovorom, a odobrenim sredstvima planirana je izgradnja suvremene automehatroničke radionice, a kao partneri na projektu tu su još i Tehnička škola te Srednja škola Biograd na moru.
„Prema analizama koje je radilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prije odabira 25 centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, strukovne škole Zadarske županije bile su u samom vrhu. Na temelju tih pokazatelja dobili smo dva centra, a ova sredstva su samo početak novih kapitalnih investicija u strukovnom obrazovanju“, najavio je župan Božidar Longin.
„Osim ovih sredstava Zadarska županija očekuje rezultat s još tri natječaja, od kojih je jedan za Strukovnu školu Vice Vlatkovića, te dva za Medicinsku školu. Vrijednost svih prijava prelazi 100 milijuna kuna, a odnosi se na naše dvije škole te njihove partnere iz naše županije te Karlovačke i Primorsko-goranske županije. Naime, to je bio uvjet za dobivanje sredstava, da prijavitelj ima partnere iz drugih županija prema geografskim i drugim kriterijima koje je prethodno odredilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja“, kazao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić.
Nakon odobrenih sredstava slijedi potpisivanje ugovora između Strukovne škole Vice Vlatkovića i Ministarstva, a potom provedba projekta.
„Neizmjerno smo sretni zbog ovoga i očekujemo da ćemo uspješno realizirati projekt. Uvijek smo težili najboljem. Tako i sada. Zahvaljujem našem osnivaču Zadarskoj županiji na potpori, ne samo u ovom projektu, već i za potporu koju nam cijelo vrijeme pružaju. Zahvalio bih i agenciji Zadra Nova s čijom smo stručnom pomoću izvršili prijavu za dobivena sredstva, a pomagat će nam i u realizaciji projekta“, istaknuo je ravnatelj strukovne škole Vice Vlatkovića Tihomir Tomčić.
Podsjetimo, Zadarska županija ima dva centra kompetentnosti od ukupno 25 centara u Republici Hrvatskoj. Uz Strukovnu školu Vice Vlatkovića to je i Medicinska škola Ante Kuzmanića iz područja zdravstva.

Pročitano 1148 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA