Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana sjednica vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

Posted On Utorak, 10 ožujka 2020 14:25

U utorak,  10. ožujka 2020. godine pod predsjedanjem župana Zadarske županije Božidara Longina održana je 9.  sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

Na sjednici je usvojeno  Stanje sigurnosti na području Zadarske županije, uz Izvješće o preventivnim aktivnostima, čiji je nositelj PU zadarska, a koje su se provodile uz  potporu Vijeća. Predstavljene su planirane aktivnosti radnih skupina koje djeluju unutar Vijeća (Odbor za promet, Sigurnost u turizmu i Sigurnost djece na internetu.) za 2020. godinu , uz osvrt na prošlu godinu koji, uz već postojeće, uključuje i projekt Lily koji je usmjeren na prevenciju nasilja nad ženama čiji je cilj upoznati i osvijestiti potencijalne žrtve, djecu i mlade  i cjelokupnu javnost o uzrocima i vrstama nasilja nad ženama te važnosti pravodobne društvene reakcije kojom se nasilje ni u kojem obliku ne tolerira, ne podržava i bezrezervno osuđuje kroz predstave, radionice , tečajeve samoobrane za žene , edukaciju i povezivanje svih relevantnih dionika u prevenciji nasilja i zaštiti žena.

Na samoj sjednici prikazan je i potresni glazbeni broj repera Marina Ivanovića Stoke koji obilježava ovaj projekt.

Članovi Vijeća usvojili su i Plan aktivnosti Vijeća za 2020. godinu. Svi nacionalni i lokalni preventivni programi se odvijaju kontinuirano te će se ususret nadolazećoj turističkoj sezoni  i kroz rad  PU zadarske, ali i ostalih dionika nastaviti provoditi aktivnosti sukladno planiranom.

Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije savjetodavno je tijelo Županijske skupštine Zadarske županije multidisciplinarnog karaktera koje okuplja predstavnike PU zadarske, regionalne samouprave, pravosuđa i organizacija civilnog društva, osnovano  kao rezultat dugogodišnje uspješne suradnje između PU zadarske i Zadarske županije na različitim preventivnim aktivnostima u zajednici tijekom godina. 

U okviru svojih zadaća, Vijeće kao nositelj preventivnih aktivnosti na području Županije, prati i razmatra stanje kriminaliteta i predlaže mjere za njegovo smanjenje te planira, koordinira i prati provedbu nacionalnih i lokalnih preventivnih programa i projekata u zajednici koji se provode u suradnji PU zadarske, odgojno-obrazovnih ustanova, Turističke zajednice Zadarske županije, Lučke uprave i Lučke kapetanije, kulturnih i umjetničkih ustanova, organizacija civilnog društva i ostalih dionika koji sudjeluju u provedbi.

 

Pročitano 145 puta

Zadnje objave

ožujka 13, 2020

Župan Longin: Moramo biti odgovorni i pratiti upute mjerodavnih

„Iako nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Zadarskoj županiji, moramo biti odgovorni,…
veljače 28, 2020

Norveški veleposlanik u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin primio je u nastupni posjet Nj. E. Haakona Blankenborga,…
veljače 26, 2020

NAJAVA 16. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

16. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. ožujka (utorak)…
veljače 26, 2020

Održana sjednica 22. kolegija župana

Damir Perić ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA