Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan otvorenih vrata Policijske uprave zadarske

Posted On Srijeda, 11 ožujka 2020 15:12

Danas je u Zadru Policijska uprava zadarska u suradnji s Policijskom akademijom i Srednjom policijskom školom „Josip Jović“ organizirala promotivne aktivnosti usmjerene na poticanje mladih za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2020./2021. godinu.

Promotivne aktivnosti – Dan otvorenih vrata PU zadarske,  održane su u maloj dvorani Sportskog centra Višnjik s početkom u 10 sati, gdje su građani mogli dobiti sve informacije kako postati policajac/policajka na info pultovima na kojima je, osim informativnih materijala, bila izložena oprema i tehnika koju policija koristi u svakodnevnom radu te su se mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije. Cilj svih ovih aktivnosti je poticanje mladih za upis u program srednjoškolskog obrazovanja, odnosno pristupanja u redove policije, ali i upoznavanje javnosti s radom policije, a kroz to i povećavanje ugleda policije, povećavanje povjerenja građana i stvaranje osjećaja sigurnosti građana.

U 09,45 sati  u press centru dvorane Višnjik, održana je konferencija za novinare na kojoj su načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, pomoćnik voditeljice srednje policijske škole, Hrvoje Marić te načelnik PU zadarske, Anton Dražina putem medija pozvali zainteresirane kandidate za prijave upisa te ih upoznali s uvjetima za upis u program. Dubravko Novak je pritom govorio o uvjetima objavljenog natječaja, načinu i dinamici školovanja. “ Prošle godine imali smo odličan odaziv na objavljeni natječaj. Ove godine planiramo upis 750 polaznika.  Našim polaznicima obrazovanja uz osiguran smještaj i prehranu, osiguran je i mjesečni džeparac iznosu od 700 kuna.“

Potom su u maloj dvorani centra i ispred nje zainteresiranim građanima upriličene pokazne vježbe policijskog postupanja interventne i temeljne policije, policijskih službenika protueksplozijske zaštite kao i izložba naoružanja, opreme, tehnike i vozila kojima policija raspolaže. Policijski demo timovi temeljne i interventne policije prikazali su okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Program, koji je uveličala i poicijska klapa Sveti Mihovil je odgledalo više stotina građana, uglavnom srednjoškolaca koji su očekivano najviše pljeskali pripadnicima interventne policije nakon demonstracije njihovih vještina, dok su  kao i dosadašnjih godina najviše oduševljenja  izazvali policijski psi, a  posebna atrakcija bio je policijski pas „Bela“ u pokaznoj vježbi pronalaska eksploziva.
Mladima je predočen i dio provjere motoričkih sposobnosti, u čemu se okušali hrabri mladići i djevojke  iz publike, te dio kriminalističkog istraživanja - obavljanje očevida na mjestu događaja u kojem je pored kriminalističkih  tehničara sudjelovao  i jedan posjetitelj, koji su za to bili nagrađeni prigodnim poklonima i glasnim pljeskom publike.

Nakon pokaznih vježbi posjetitelji su nastavili s razgledavanjem izložene opreme, naoružanja, vozila  te porazgovarali s policajcima pri čemu su  najviše zanimanja pokazali su za štandove s izloženim naoružanjem koje policajci koriste u svakodnevnom radu.

Pročitano 1171 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA