Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Donacija medicinskog materijala iz provincije Jiangxi

Posted On Četvrtak, 16 travnja 2020 14:50

Yi Lianhong, Guverner Narodne vlade Provincije Jiangxi je odlučio Zadarskoj županiji proslijediti donaciju medicinskog zaštitnog materijala, u borbi protiv pandemije COVID19. Izrazio je spremnost da sa Zadarskom županijom radi na promicanju praktičnih rezultata u borbi sa koronavirusom te kroz razmjenu iskustava i suradnjom doprinese boljitku i razvoju obiju zemalja i održavanju svjetskog mira i stabilnosti. Posredstvom Veleposlanstva RH u Pekingu, proslijeđena je pošiljka od 10.000 zaštitnih medicinskih maski za lice u Šangaj odakle će se izravnim letom dostaviti u Hrvatsku. Ova vrijedna donacija poklopila se sa datumom obilježavanja 27. Dana Zadarske županije te na najbolji mogući način predstavlja dobre prijateljske odnose i kvalitetnu suradnju uspostavljenu sa ovom kineskom provincijom.

Da podsjetimo, 25. rujna 2019. godine Zadarsku županiju posjetilo je izaslanstvo kineske provincije Jiangxi predvođeno zamjenikom guvernera Narodne vlade te provincije Sun Jushengom. U njegovoj pratnji bili su Ding Xiaoqun- ravnatelj Komisije za javno zdravstvo, Zhang Wei- predsjednica sveučilišne bolnice br.1 u Nanchangu, Liu Jichun - predsjednik sveučilišne bolnice br.2 u Nanchangu i Zou Qingqin- zamjenik voditelja Odsjeka Narodne vlade provincije Jiangxi.

Gosti iz provincije Jiangxi obišli su zatim Opću bolnicu Zadar gdje ih je ravnatelj OB Zadar Željko Čulina upoznao sa poviješću bolnice i današnjim poslovanjem, a zatim u pratnji ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zorana Škrgatića i novu zgradu Poliklinike, dio u kojem djeluje Zavod za javno zdravstvo te Sveučilište u Zadru gdje su održali sastanak sa predstavnicima Sveučilišta prorektorom izv. prof. dr. sc. Slavenom Zjalićem, prorektoricom prof. dr. sc. Ivankom Stričević , pročelnicom Odjela za zdravstvene studije doc.dr.sc. Natašom Skitarelić te suradnicima.

Jiangxi provincija je iskazala interes za uspostavu međunarodne regionalne suradnje, promicanje razmjene iskustava i suradnje između dvije regije na području javnog zdravstva, medicinske njege, obrazovanja, kulture i turizma te razmjena studenata u okviru studijskih programa i državnih stipendija, međunarodna suradnja sa Sveučilištem u Zadru, razvoj prijateljskih i poslovnih odnosa između njihove provincije i Zadarske županije sa ciljem zajedničkog razvoja.

Pročitano 308 puta

Zadnje objave

rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…
rujna 18, 2020

Projektom „Adri.SmArtFish“ do prvog umjetnog ribljeg grebena u Hrvatskoj

U dvorani Novi Park hotela Falkensteiner Club Funimation Borik, u četvrtak 17. rujna…
rujna 15, 2020

Sastanak u Vladi: Kreće izrada studijske dokumentacije za vodoopskrbu zadarskih otoka

Dugoočekivana izgradnja vodoopskrbnog sustava za zadarske otoke dolazi u novu fazu.…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA