Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Pjevanjem, sviranjem i plesom do EU sredstava

Posted On Ponedjeljak, 20 travnja 2020 10:50

EU sredstva za nematerijalnu baštinu benkovačkog kraja

Dok smo kao globalno društvo suočeni s bremenitim izazovima ostaju nam i oni koje susrećemo u svojim sredinama. Svjedoci smo vremena kad međugeneracijski jaz postaje sve veći čak i u ruralnim sredinama. Kako bi premostili jaz te povećali socijalnu uključenost različitih dobnih skupina projekti konzorcij sačinjen od prijavitelja: Udruga Klapa Asseria i  partnera: Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, KUD Branimir uspješno je prijavio projekt i ostvario EU financiranje za projekt  „Bokun ure kulture“. Alat kojim će se projektni konzorcij boriti protiv socijalne isključenosti je zajednička nematerijalna baština koja se očuvala unatoč svim povijesnim  nedaćama s kojima se naše područje susretalo i  susreće.

Provedbom projekta „Bokun ure kulture“ razviti će se socijalna usluga i sadržaji na području Grada Benkovca za 50 osoba i to 40 starijih od 54 godine i 10 mlađih

od 54 godine. Provedbom radionica pjevanja, ojkanja, scenskog nastupa itd. kreirati će se kulturni program kojim će se povećati socijalna uključenost kroz kulturu, umjetnost i vokalnu baštinu. Kroz projekt će se također ojačati kapaciteti OCD-a s naglaskom na kulturno umjetnička društva. Deset članova OCD-a steći će znanja i vještine kroz individualne tečajeve pjevanja, individualne tečajeve sviranja i potpore u međusektorskoj suradnji za razvoj novih inicijativa.

Sve aktivnosti biti će usmjerene ostvarivanju cilja projekta kreiranju kulturno-umjetničkog program temeljenog na nematerijalnoj kulturnoj baštini koji će omogućiti sudjelovanje i socijalno uključivanje ciljnih skupina kroz provedbu participativnih kulturnih aktivnosti. Cjelokupnu provedbu projekta pratiti će javne kampanje za podizanje svijesti kroz različite komunikacijske medije čiji će napori biti usmjereni na senzibilizaciju šire javnosti u svrhu promocije kulturnih aktivnosti.

Projektom »Bokun ure kulture« kreirat će se nova socijalna kulturno-umjetnička usluga, koja će potaknuti razvoj pozitivnih društvenih stavova i vrijednosti, te će se na taj način unaprijediti socijalna uključenost na području Grada Benkovca za 50 osoba.

Vrijednost projekta: 1.280.900,50

Trajanje projekta: dvije godine

Prijavitelj: Udruga Klapa Asseria

Partneri: Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA i KUD Branimir

Pročitano 297 puta

Zadnje objave

rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…
rujna 18, 2020

Projektom „Adri.SmArtFish“ do prvog umjetnog ribljeg grebena u Hrvatskoj

U dvorani Novi Park hotela Falkensteiner Club Funimation Borik, u četvrtak 17. rujna…
rujna 15, 2020

Sastanak u Vladi: Kreće izrada studijske dokumentacije za vodoopskrbu zadarskih otoka

Dugoočekivana izgradnja vodoopskrbnog sustava za zadarske otoke dolazi u novu fazu.…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA