Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Prodajna izložba u Gradskoj loži: Umjetnici bolnici ZaDar

Posted On Srijeda, 06 svibnja 2020 14:03

U Gradskoj loži otvorena je humanitarna prodajna izložba umjetničkih slika „Umjetnici bolnici ZaDar". Izložba je postavljena u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, Zadarske županije i Opće bolnice Zadar, a na inicijativu zadarskih likovnih umjetnika.

Postavljeno je ukupno 45 umjetničkih djela, a sav prihod od prodaje slika namijenjen je Općoj bolnici Zadar za kupnju opreme. Osim zadarskih umjetnika, u ovu hvalevrijednu akciju uključili su se i umjetnici iz drugih gradova, otkrio je akademski slikar Mate Ljubičić, jedan od inicijatora izložbe.

„Ponosan sam na moje kolege, slikare i umjetnike, koji su se uvijek odazivali na humanitarne akcije. Iako i sami teško prodaju svoje slike, nikada nisu propustili priliku biti humanitarci. Upitali smo se što možemo učiniti za svoj grad u trenutku globalne pandemije koronavirusa i dali smo naše najveće bogatstvo, svoja djela“, istaknuo je Ljubičić dodavši da su njegove kolege i prijatelji slikari za ovu izložbu uspjeli prikupiti 45 djela, a od toga četiri od kolekcionara.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina najavio je da će sav prihod od prodaje slika hrvatskih umjetnika biti iskorišten za kupnju potrebne zaštitne opreme u daljnjoj borbi protiv koronavirusa.

„Kod obrade samo jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa potrebno je i do 20 kompleta uniformi. Zahvaljujući ljudima dobrog srca uspjeli smo nabaviti veliki dio zaštitne opreme, od maski, rukavica, mantila, ali i uređaja - respiratora, anestezioloških aparata, ultrazvuka, bronhoskopa, monitora vitalnih funkcija i sve to u vrijednosti od 5,9 milijuna kuna. U početku smo imali velikih problema na nabavkom opreme koju smo plaćali do 10 ili 20 puta više od normalnih cijena, ali se situacija na tržištu stabilizirala, a oprema nam stiže redovno na čemu zahvaljujemo Vladi RH i Zadarskoj županiji koji su uspjeli organizirati nabavu potrebne opreme“, kazao je ravnatelj Čulina.

Župan Božidar Longin izrazio je zahvalnost onima koji su donirali slike da bi zadarska bolnica bila opremljena i spremna za buduće izazove.

„Ova lijepa izložba još je jedan od dokaza kako se u trenucima potrebe pojave ljudi velikoga srca, spremni pomoći. Koristim ovu priliku kako bih javno zahvalio svim umjetnicima koji su se ovoj akciji odazvali i još jednom dokazali koliko je istinita ona tvrdnja da umjetnost oplemenjuje dušu. Pred nama su, u ovom najljepšem zadarskom izložbenom prostoru, svi darovani radovi. U tom smislu pozivam naše građane da pogledaju izložbu bilo u Gradskoj loži, bilo na mrežnim stranicama Narodnog muzeja Zadar, i izaberu neko od ovih djela kojim će svoj životni ili radni prostor učiniti ljepšim, a Općoj bolnici pružiti toliko potrebnu pomoć“, poručio je župan Longin zahvalivši Narodnom muzeju Zadar na ustupljenom prostoru i angažmanu oko ove izložbe.

Izložba se može pogledati u Gradskoj loži radnim danom od 9-13 sati, a sve dodatne informacije oko kupnje umjetničkih djela mogu se dobiti na broj 098/9838385.

Video katalog izložbe može se pogledati i putem poveznice: https://www.youtube.com/watch?v=D5fg2PGyKV0

Račun za donacije Općoj bolnici Zadar, IBAN: HR5924020061100879223.

Pročitano 312 puta

Zadnje objave

rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…
rujna 18, 2020

Projektom „Adri.SmArtFish“ do prvog umjetnog ribljeg grebena u Hrvatskoj

U dvorani Novi Park hotela Falkensteiner Club Funimation Borik, u četvrtak 17. rujna…
rujna 15, 2020

Sastanak u Vladi: Kreće izrada studijske dokumentacije za vodoopskrbu zadarskih otoka

Dugoočekivana izgradnja vodoopskrbnog sustava za zadarske otoke dolazi u novu fazu.…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA