Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Skupština Zadarske županije prihvatila je šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja

Posted On Ponedjeljak, 18 svibnja 2020 13:51

Zbog izvanredne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj izazvane epidemijom bolesti COVID-19, a sukladno uputi Ministarstva uprave, 18. svibnja 2020. godine održana je 18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije na kojoj je doneseno šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja koje se odnose na dovršetak već prije započetih postupaka, a koji su u visokoj fazi provedbe.

U radu sjednice je na početku utvrđen kvorum od 25 vijećnica i vijećnika.

Tako su vijećnici, glasujući putem elektroničke pošte, većinom glasova usvojili Odluku o raspodjeli financijskih sredstava ostvarenih prodajom nekretnina – zgrade i zemljišta Zavoda za javno zdravstvo.

Naime, Sporazumom o sufinanciranju radova na izgradnji Poliklinike Opće bolnice Zadar zaključenim između Ministarstva zdravlja i Zadarske županije definirano je da će, prodajom nekretnine Zavoda za javno zdravstvo, Zadarska županija kao suinvestitor osigurati opremanje pripadajućih sadržaja nove Poliklinike.

Financijska sredstva ostvarena od prodaje navedene nekretnine u visini od 22.334.455,99 kuna raspodijelit će se Zavodu za javno zdravstvo Zadar i Općoj bolnici Zadar, a obje ustanove sredstva će uložiti namjenski, za uređenje i opremanje zgrade Poliklinike.

Zavodu za javno zdravstvo Zadar ovom odlukom pripast će 11.500.000,00 kuna, od čega 7.676.562,93 kuna za refundaciju troškova dovršenja građevinsko obrtničkih radova, preseljenja i opremanja novog poslovnog prostora u zgradi Poliklinike.

Općoj bolnici Zadar iznos od 10.834.455,99 kuna bit će isplaćen iz županijske riznice po unijetim računima za opremanje zgrade Poliklinike.

Na izvanrednoj sjednici Skupštine donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije za izvođenje radova na ambulanti hitne medicine unutar zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar, procijenjene vrijednosti nabave 1.304.000,00 kuna bez PDV-a.

Zavodu za hitnu medicinu skupština je dala suglasnost i za raspolaganje imovinom za nabavu dva medicinskih vozila izvanbolnične hitne medicinske službe, ukupne procijenjene vrijednost 1.220.000,00 kuna s PDV-om, sukladno dostavljenoj Odluci Upravnog vijeća Zavoda.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Srednjoj školi Biograd na Moru za kupnju nekretnine u k.o. Biograd na Moru te za kreditno zaduživanje škole za kupovinu, dovršetak radova i opremanje poslovne zgrade u zoni Bučine. Kako bi realizirala kupovinu, dovršetak radova i opremanje zgrade, škola se treba kreditno zadužiti. Kupoprodajna cijena je 4.600.000,00 kuna, a s procijenjenom vrijednosti radova i nabave opreme potrebna sredstva su 5.600.000,00 kuna.

Skupština je također dala suglasnost Strukovnoj školi Vice Vlatkovića za zaduživanje putem financijskog leasinga za nabavu teretnog vozila - kamiona, za obuku učenika u zanimanju vozač.

Pročitano 262 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA