Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Skupština Zadarske županije prihvatila je šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja

Posted On Ponedjeljak, 18 svibnja 2020 13:51

Zbog izvanredne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj izazvane epidemijom bolesti COVID-19, a sukladno uputi Ministarstva uprave, 18. svibnja 2020. godine održana je 18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije na kojoj je doneseno šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja koje se odnose na dovršetak već prije započetih postupaka, a koji su u visokoj fazi provedbe.

U radu sjednice je na početku utvrđen kvorum od 25 vijećnica i vijećnika.

Tako su vijećnici, glasujući putem elektroničke pošte, većinom glasova usvojili Odluku o raspodjeli financijskih sredstava ostvarenih prodajom nekretnina – zgrade i zemljišta Zavoda za javno zdravstvo.

Naime, Sporazumom o sufinanciranju radova na izgradnji Poliklinike Opće bolnice Zadar zaključenim između Ministarstva zdravlja i Zadarske županije definirano je da će, prodajom nekretnine Zavoda za javno zdravstvo, Zadarska županija kao suinvestitor osigurati opremanje pripadajućih sadržaja nove Poliklinike.

Financijska sredstva ostvarena od prodaje navedene nekretnine u visini od 22.334.455,99 kuna raspodijelit će se Zavodu za javno zdravstvo Zadar i Općoj bolnici Zadar, a obje ustanove sredstva će uložiti namjenski, za uređenje i opremanje zgrade Poliklinike.

Zavodu za javno zdravstvo Zadar ovom odlukom pripast će 11.500.000,00 kuna, od čega 7.676.562,93 kuna za refundaciju troškova dovršenja građevinsko obrtničkih radova, preseljenja i opremanja novog poslovnog prostora u zgradi Poliklinike.

Općoj bolnici Zadar iznos od 10.834.455,99 kuna bit će isplaćen iz županijske riznice po unijetim računima za opremanje zgrade Poliklinike.

Na izvanrednoj sjednici Skupštine donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije za izvođenje radova na ambulanti hitne medicine unutar zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar, procijenjene vrijednosti nabave 1.304.000,00 kuna bez PDV-a.

Zavodu za hitnu medicinu skupština je dala suglasnost i za raspolaganje imovinom za nabavu dva medicinskih vozila izvanbolnične hitne medicinske službe, ukupne procijenjene vrijednost 1.220.000,00 kuna s PDV-om, sukladno dostavljenoj Odluci Upravnog vijeća Zavoda.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Srednjoj školi Biograd na Moru za kupnju nekretnine u k.o. Biograd na Moru te za kreditno zaduživanje škole za kupovinu, dovršetak radova i opremanje poslovne zgrade u zoni Bučine. Kako bi realizirala kupovinu, dovršetak radova i opremanje zgrade, škola se treba kreditno zadužiti. Kupoprodajna cijena je 4.600.000,00 kuna, a s procijenjenom vrijednosti radova i nabave opreme potrebna sredstva su 5.600.000,00 kuna.

Skupština je također dala suglasnost Strukovnoj školi Vice Vlatkovića za zaduživanje putem financijskog leasinga za nabavu teretnog vozila - kamiona, za obuku učenika u zanimanju vozač.

Pročitano 357 puta

Zadnje objave

siječnja 26, 2021

Strateško planiranje ključ razvoja Zadarske županije

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, u ponedjeljak 25.…
siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA