Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana prezentacija radova Hrvatske vojske u Osnovnoj školi u Ninu

Posted On Utorak, 26 svibnja 2020 13:38

U utorak, 26.svibnja 2020.u Ninu je održana prezentacija završnih radova Hrvatske vojske na zgradi Osnovne škole „Petar Zoranić“ u Ninu.

Ovogodišnji program Dana Hrvatske vojske prilagođen je i odvija se uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja vezano uz epidemiju koronavirusa te je naglasak obilježavanja stavljen na humanitarne projekte Hrvatske vojske u lokalnoj zajednici. Tim su povodom, pripadnici 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku od 19. do 26. svibnja 2020. sudjelovali u uređenju okoliša i pročelja zgrade škole.

Prezentaciji su bili nazočni  zapovjednik 93.krila brigadir Željko Ninić, župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima,  ravnateljica osnovne škole „Petar Zoranić“ Nin Kata Knežević,   izaslanik gradonačelnika grada Nina Jozo Mustać, djelatnici škole i ostali uzvanici.

"Čast nam je i zadovoljstvo što smo svojim skromnim doprinosom kao postrojba Hrvatske vojske pomogli zajednici u kojoj živimo i radimo.", rekao je brigadir Željko Ninić.

Čestitajući svim pripadnicima Hrvatske vojske Dan oružanih snaga i Dan Hrvatske kopnene vojske te Dan državnosti župan Božidar Longin je uz ostalo rekao: "Sretan sam što je ovom akcijom još jednom potvrđena odlična suradnja Zadarske županije i Oružanih snaga. Puno je kvalitetnih projekata iza nas, osobito onih koji se odnose na obilježavanje obljetnica Domovinskog rata." Naglasio je i kako su upravo pripadnici Hrvatske vojske oni na čiju se pomoć može računati u svim situacijama te podsjetio na nedavne elementarne nepogode u kojima je Hrvatska vojska imala značajnu i važnu  ulogu.

" S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, naša zahvalnost Hrvatskoj vojsci, još je i veća jer su svojim nesebičnim radom u vrijeme socijalne distance pronašli način kako uljepšati povratak naših najmlađih učenika u školske klupe. ", kazala je ravnateljica škole Kata Knežević.

U ime grada Nina pripadnicima Hrvatske vojske se zahvalio i izaslanik gradonačelnika Jozo Mustač,  a 93. krilu uručena je zahvalnica za učinjeno. Svečanim izvedbama događaj je uveličao Tamburaški orkestar KUD „Branimir“ iz Nina.

U dvorištu škole u Ninu posađene su masline, pokošena trava te  obojane klupe i rukohvati, a obojano je i pročelje škole s postavom novog natpisa naziva škole.  U radovima je sudjelovalo 10-ak pripadnika 93. Krila. Potporu u provedbi aktivnosti pružili su Zadarska županija i Inženjerijska bojna Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

 

Foto: Hrvatski vojnik

 

Pročitano 190 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA