Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut posjetio Zadarsku županiju

Posted On Četvrtak, 04 lipnja 2020 13:28

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite  Damir Trut, jutros je sa suradnicima – koordinatorima za poslove civilne zaštite Marijanom Klanac i  Darkom Majstorovićem , pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Split Srđanom Kušćevićem i voditeljem službe civilne zaštite u Zadru Miroslavom Andrićem  sudjelovao na radnom sastanku u Zadarskoj  županiji. Domaćin mu je bio župan Božidar Longin sa članovima užeg tima županijskog Stožera civilne zaštite, načelnikom Stožera Šimom Vickovićem, načelnikom PU zadarske Antonom Dražinom,   ravnateljem zadarske Opće bolnice dr. Željkom Čulinom , voditeljem službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr. Alanom Medićem , ravnateljem  Zavoda za hitnu medicinu Ivicom Erlićem te zapovjednikom JVP Grada Zadra Željkom Šošom i županijskim vatrogasnim zapovjednikom Borisom Jovićem.

Na sastanku se razgovaralo o proteklih 100 dana od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, poduzetim mjerama te planovima za jesen ukoliko se virus ponovno pojavi. Moglo se čuti kako su donesene odluke koje su bile teške i imale su različitih utjecaja, ali i da je s nacionalne  razine poslana bitna poruka kako se mora slušati struka.

Pomoćnik ministra Damir Trut rekao je da Stožeri ostaju u radu i dalje, ne u punom kapacitetu nego će se prilagođavati situaciji. Istaknuo je da  i dalje moramo biti na oprezu  ističući i sveobuhvatne pripreme za turističku i protupožarnu sezonu:

„Teme o kojima smo danas razgovarali vrlo su  bitne za ovo proteklo vrijeme, ali i za ono koje je ispred nas i za koje se nadamo da će biti turista te da će biti uspješna, pa će i naša ekonomija rasti i imati rezultata. Kao Nacionalni stožer, zajedno sa stožerima regionalne i županijske razine, a prvenstveno znanjem i sposobnosti našeg zdravstvenog osoblja, uz potporu svih nas suzbili smo epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj. Ocjena je i naše države i međunarodne zajednice da smo jedna od uspješnijih zemalja koja je to kvalitetno napravila“ - poručio je Trut.

Dodao je kako ga je Županijski stožer izvijestio da su pripadnici policije  imali preko 2600 intervencija  samo u segmentu COVID-a, zatim Centar 112 koji je imao preko 3 i pol tisuća aktivnosti vezano uz COVID. Osim Županijskog stožera,  stožeri lokalne razine  funkcionirali su sa 322 člana, 23 postrojbe su bile podignute. „Ono što je isto bitno i dobro za čuti je da u Zadarskoj županiji više nema niti jednog oboljelog, niti jednog u samoizolaciji, i da je sada Zadarska županija, kako se sada popularno kaže - corona-free županija.“, rekao je Trut.

Župan Božidar Longin istaknu je kako mu je veliko  zadovoljstvo istaknuti  da nakon dva i pol mjeseca u Zadarskoj županiji više nema osoba oboljelih od koronavirusa.

„Podatak je to koji je rezultat zajedničkog truda, kako zdravstvenih djelatnika, policije, civilne zaštite, tako i  svih naših sugrađana koji su  svojim odgovornim ponašanjem pomogli spriječiti širenje koronavirusa. Na tome svima iskreno zahvaljujem, kao i vama medijima koji ste vrlo odgovorno izvještavali tijekom ove krize.   Zahvaljujem i nacionalnom stožeru na odličnoj suradnji s nama na lokalnoj razini. Pokazali smo još jednom da znamo upravljati u kriznim situacijama.“, rekao je župan Longin  ističući da sigurnost nije slučajnost, jer je sigurnost  i do sada bila naš brend: „ Ta riječ je ove godine dobila dodatnu dimenziju, jer se iznimno važnom pokazala sigurnost zdravstvenog sustava, ali i sigurnost za gospodarstvenike i njihove radnike.  Zato moram istaknuti zadovoljstvo mjerama Vlade RH koja je, samo na području Zadarske županije, uložila 100 milijuna kuna u očuvanje radnih mjesta. Vjerujem da smo i mi u županiji, našim mjerama koje su se u najvećoj mjeri odnosile na oslobađanje plaćanja za koncesije na pomorskom dobru i za sustave navodnjavanja, dali svoj skroman doprinos stabilnosti gospodarstva. „, rekao je župan Božidar Longin.

Dodao je da je pred nama turistička sezona u koju ulazimo s nadom da će, baš zbog ovih sjajnih vijesti o suzbijanju epidemije, biti najbolja kakva može biti s obzirom da globalno stanje. Skrenuo je pozornost na opasnost od požara

te pozvao  sve  građane, ali i goste koji će nas posjetiti, da budu odgovorni ne samo što se epidemije tiče, već i što se tiče paljenja vatre na otvorenom.

Pročitano 180 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA