Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Online seminar „Međunarodna suradnja između Hrvatske i Ukrajine – potencijal za ulaganje“

Posted On Utorak, 16 lipnja 2020 14:49

Sa ciljem intenziviranja međuregionalne suradnje između Hrvatske i Ukrajine, u utorak, 16. lipnja 2020. u organizaciji Veleposlanstva Ukrajine u RH uz nazočnost Nj.E. Vasilja Kirilića ukrajinskog veleposlanika, održan je online seminar „Međunarodna suradnja između Hrvatske i Ukrajine – potencijal za ulaganje“, putem platforme ZOOM. 

Na ovaj događaj pozvani su predstavnici Rivnenske, Černigivske i Hersonske oblasti iz Ukrajine te pored Zadarske županije sudjelovale su Međimurska i Primorsko-goranska županija uz nazočnost predstavnika regionalnih i vladinih dužnosnika te poslovnog sektora iz Hrvatske i Ukrajine.

Svrha događaja je predstaviti najperspektivnije investicijske projekte i razvojne potencijale sudionika ovog online seminara sa područja obiju zemalja. Sa namjerom je nastavka jačanja prijateljskih odnosa i uspostave međuregionalne suradnje sa stranim partnerskim regijama, unaprjeđenja i obostranog povećanja gospodarsko-trgovinske razmjene te stvaranja poticajnog investicijskog okruženja, Zadarska županija je uspostavila kvalitetne kontakte sa Hersonskom oblasti iz Ukrajine. 

2011. godine potpisan je Memorandum o namjerama za uspostavljanje međunarodne suradnje u trgovinsko-gospodarskim, znanstveno-tehničkim i kulturnim područjima sa ovom ukrajinskom regijom.

Zadarsku županiju na webinaru predstavljali su Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije, Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, Krešimir Laštro, pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet i Frane Skoblar, voditelj marketinga tvrtke Turisthotel d.d.

Održavanje bilateralnih gospodarskih susreta, na kojima se raspravlja o aktualnim gospodarskim pitanjima, na kojima se otvara mogućnost povezivanja gospodarskih subjekata kroz suradnju na projektima od zajedničkog interesa, navodi na potrebu još jačeg povezivanja radi jačanja konkurentnosti na zajedničkom tržištu te je Zadarska županija spremna preuzeti inicijativu i pruža punu podršku gospodarstvenicima u sektoru poljoprivrede, marikulture i turizma koji su zasigurno nosioci gospodarskog razvoja.

Pandemija COVID-a 19 ostavila je vrlo negativan trag na svjetsko gospodarstvo. I naša je zemlja pogođena. Osobito najjača gospodarska grana – turizam. Upravo zbog te činjenice važno je razmatrati nove mogućnosti gospodarske suradnje koja bi se mogla razviti na obostrano zadovoljstvo. Predstavit ćemo vam ona područja u kojima je Zadarska županija osobito jaka i koja imaju najbolji potencijal za ulaganje. Naš geografski smještaj na središnjem dijelu istočne obale Jadrana, izuzetno dobra prometna povezanost, razvedena obala s brojnim otocima, plodno zaleđe Ravnih kotara, vodom bogat lički dio županije, bogata prirodna te kulturno-povijesna baština, sve to prednosti su koje nas čine županijom ugodnom za život, ali i zanimljivom kako za posjet, tako i za ulaganje.

Vjerujem da ćemo kroz današnji seminar saznati puno toga jedni o drugima te da će nam te nove spoznaje otvoriti pregršt ideja za buduću gospodarsku suradnju.“rekao je zamjenik župana Mršić.

Pročitano 240 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA