Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisani ugovori vrijedni 76 milijuna kuna za projekte Strukovne i Medicinske škole

Posted On Petak, 03 srpnja 2020 12:53

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uručila je danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ravnateljima dvaju zadarskih regionalnih centara kompetentnosti – Davoru Vidakoviću i Tihomiru Tomčiću.

Naime, Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar za projekt „MEDICINSKA+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ odobren je bespovratni iznos od 43.232.316,541 HRK, a Strukovnoj školi Vice Vlatkovića za projekt „Budi spreman i kompetentan!“ odobren je bespovratni iznos od 33.693.182,17 HRK.

Projekti su odobreni u sklopu Poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Strukovna škola projekt će provesti u suradnji s 12 projektnih partnera dok će Medicinska škola projekt provesti u suradnji s 13 partnera. Cilj projekata je uspostava programskih i kadrovskih uvjeta u regionalnim centrima kompetentnosti koji će učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu.

U pratnji ravnatelja, na potpisu ugovora bio je predstavnik osnivača obje škole, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić te predstavnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Agencija ZADRA NOVA je u suradnji s prijaviteljima pripremila i prijavila četiri projekta za škole RCK te će sudjelovati i u njihovoj provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućava projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ranije je kroz Poziv „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ odobren iznos od 29.924.449,48 HRK za projekt Strukovne škole Vice Vlatkovića i 30 milijuna kuna za projekt Medicinske škole Ante Kuzmanića.

Pročitano 1277 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA