Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Radni sastanak u Ministarstvu: U kolovozu pet brzobrodskih linija iz Zadra za Anconu

Posted On Ponedjeljak, 27 srpnja 2020 14:36

Zadar i Ancona bit će prometno povezani tijekom ljetne sezone s pet brzobrodskih linija, a krajem kolovoza će se donijeti odluka hoće li na toj liniji ostati katamaran ili se vraća trajekt. Rezime je to sastanka u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na kojem su sudjelovali državni tajnik Josip Bilaver, župan Zadarske županije Božidar Longin i predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta.

Državni brodar tijekom mjeseca kolovoza održavat će pet brzobrodskih povratnih linija između Zadra i Ancone na kojima će prometovati katamaran Jelena, čija bi prva plovidba na toj liniji trebala biti u petak 31. srpnja.  

„Na taj način putnicima iz Italije bit će omogućen izravan dolazak u Zadar i to katamaranom Jelena, najmodernijim brodom u floti. Vožnja na navedenoj relaciji trajala bi svega tri i pol sata s jutarnjim polaskom iz Zadra i večernjim povratkom iz Ancone. Navedena odluka je od iznimne važnosti za grad Zadar te cijelu Zadarsku županiju, s obzirom da već duži niz godina postoji veliki interes turista iz Italije da svoj tradicionalni godišnji odmor provedu upravo u Zadru i okolici“, poručio je državni tajnik Josip Bilaver dodavši da će odluku o daljnjem nastavku vožnje brzobrodske linije ili ponovnom uvođenju trajektne linije Jadrolinija donijeti tijekom kolovoza, u koordinaciji s resornim Ministarstvom.

„Zadovoljni smo postignutim dogovorom i zahvaljujem na razumijevanju resornom ministarstvu i upravi Jadrolinije. Zadar i Ancona dvije su najbliže točke s obje strane Jadrana i ta linija zaslužuje da bude cjelogodišnja. To je iznimno važno, kako za naš turizam tako i općenito za naše gospodarstvo“, istaknuo je župan Longin.

Prema najavama, Jadrolinija bi trebala već od sutra omogućiti rezervaciju i kupnju karata za brzobrodsku liniju Zadar – Ancona te poduzeti sve daljnje komercijalne aktivnosti.

Pročitano 886 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA