Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Milijun kuna za potporu poljoprivredi i ruralnom razvoju

Posted On Srijeda, 29 srpnja 2020 15:06

Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2020. godinu. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 27. kolovoza 2020. godine.

Radi se o dodjeli potpora male vrijednosti odnosno provođenje i sufinanciranje aktivnosti temeljem Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Zadarske županije. 

„Na poziv se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koje imaju proizvodne kapacitete na području Zadarske županije odnosno poljoprivrednu proizvodnju za koju traže potporu te koje imaju uvedene površine u ARKOD sustav. Sufinancira se do 50 % ukupno dokumentiranih troškova pri čemu maksimalni iznos potpore po jednom zahtjevu iznosi do 30.000,00 kuna, a ukoliko se tražitelj potpore prijavi na dvije mjere  maksimalan iznos koji se može odobriti je 40.000,00 kuna“, objašnjava Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj.

U proračunu Zadarske županije osiguran je iznos od milijun kuna, a moguće je financirati više različitih aktivnosti – od kupnje opreme, strojeva i alata, plastenika i staklenika, novih trajnih nasada, povećanja stočnog fonda, uređenja i okrupnjivanja zemljišta pa do ulaganja u marketinške aktivnosti…

Tekst javnog poziva objavljen je na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije, dok se sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu postaviti isključivo elektronskim putem slanjem upita na adresu poljoprivreda@zadarska-zupanija.hr.

Pročitano 1667 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA