Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen dan Općine Sv.Filip i Jakov

Posted On Petak, 14 kolovoza 2020 14:09

Općina Sv. Filip i Jakov, u petak, 14. kolovoza 2020. svečanom sjednicom obilježila je svoj dan i blagdan svog zaštitnika svetog Roka. Tom prigodom župan Božidar Longin istaknuo je kako unatoč korona krizi, niti Županija niti ova općina, nisu odustajali od brojnih projekata kojima je cilj unaprijediti kvalitetu život svih stanovnika.
„Tako je projekt stoljeća, Aglomeracija Biograd došla do faze u kojoj se samo čeka potpis ugovora, a uz to, suradnjom s Hrvatskim vodama i resornim Ministarstvom osigurano je dodatnih 6 milijuna kuna za izgradnju dijela vodovodne i kanalizacijske mreže u općini Sv Filip i Jakov. Mislim da je jasno da, epidemiji COVID-a 19 usprkos, pratimo aktivnosti na području Općine Sv. Filip i Jakov, a činit ćemo to i dalje.
Posebno me veseli aktivnost općine na čelu s vrlo vrijednim i agilnim načelnikom Pelicarićem na povlačenju sredstava iz EU fondova. Svjedoci smo da je Hrvatska, i to zbog važnog utjecaja našeg premijera Plenkovića, osigurala 22 milijarde u slijedećom programskom razdoblju Europske unije. To je veliki novac kojega će trebati opravdati dobrim projektima, a vjerujem da će vaša općina biti jedna od onih koja će imati pripremljene projekte kako bi osigurali i opravdali spomenuta sredstva.“, istaknuo je uz ostalo župan Longin.
Osvrnuo se i na izuzetno tešku godinu u kojoj smo se svi suočili s nečim potpuno novim. „Prošli smo i elementarne nepogode, i rat, i poraće, ali epidemija je nova nesreća s kojom se trebalo uhvatiti u koštac i pokušati nastaviti živjeti. Zahvaljujući dobroj reakciji na nacionalnoj razini, ali i jednako tako kvalitetnom radu županijskoga Stožera civilne zaštite te discipliniranosti naših građana, situacija je bila dovoljno dobra da ipak imamo turističku sezonu. Kako je turizam najjača gospodarska grana i u našoj županiji, pa i u Općini Sv. Filip i Jakov, veseli nas činjenica da su se plaže ipak napunile. Podaci za sedmi i osmi mjesec na području vaše općine, ali i cijele županije ohrabruju i vjerujemo da će na kraju ovog ljeta brojke biti znatno bolje od očekivanja. Sve to u velikoj mjeri zahvaljujemo našim građanima, koji su uglavnom, slušali i poštivali upute nacionalnog Stožera, zbog čega Hrvatska ovog ljeta nije slučajno hit Mediterana, ali i cijele Europe.“, dodao je župan Božidar Longin.

Na prigodnoj svečanosti načelnik općine Zoran Pelicarić uz prigodno obraćanje i osvrt na proteklo razdoblje u kojem je realizirano puno projekata, podijelio je nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima. Zlatni grb općine dodijeljen je Županijskoj upravi za ceste, srebrni volonterima filipjanskih maškara te brončani mladom košarkašu Mariju Fantini. Današnja svečanost bila je prilika i za promociju knjige izdanu u povodu 10 godina rada KUD-a Sv. Roko . U prigodnom programu nastupila je klapa Kantus.

Pročitano 1036 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA