Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Poličniku otvoren Centar za razvoj i edukaciju vrijedan 26 milijuna kuna

Posted On Petak, 28 kolovoza 2020 19:57

Otvaranje Centra za razvoj i edukaciju vrijednog 25,9 milijuna kuna u Poslovnoj zoni Grabi bio je središnji događaj povodom Dana općine Poličnik koji je obilježen u petak, 28. kolovoza.

Centar za razvoj i edukaciju produkt je moderne poduzetničko-poslovne infrastrukture te će služiti kao središte za unaprjeđenje poslovanja u industrijama koje kao sirovine koriste pčelinje proizvode. Nositelj projekta je Općina Poličnik, a partneri su Zadarska županija i ustanova INOVAcija.

Simboličnim presijecanjem vrpce, Centar za razvoj i edukaciju, kojeg se često kolokvijalno naziva i Centar za med, otvorili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Božidar Longin, saborska zastupnica Grozdana Perić i općinski načelnik Davor Lončar dok je blagoslov predvodio župnik don Damir Juričin.

U velikoj multimedijalnoj dvorani nove zgrade Centra održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj se načelnik Davor Lončar pohvalio s brojnim projektima koje je općina realizirala u proteklom razdoblju, dok je ministrica Vučković naglasila kako je projekt Centra za razvoj i edukaciju pokazatelj kako Općina Poličnik i Zadarska županija dijele zajedničke ciljeve s Vladom RH koja je Nacionalnim pčelarskim programom stvorila preduvjete za dodatan razvoj pčelarskog sektora.

„Za provedbu Programa kroz tri godine predviđena su ukupna sredstva u iznosu od 44,5 milijuna kuna. Centar u Poličniku će biti iznimno važan za razvoj sektora pčelarstva, a sama županija je izuzetno važna za hrvatsku poljoprivredu i ribarstvo. U predstojećem razdoblju na raspolaganju ćemo imati još više EU sredstava koja će, vjerujem, kroz niz kvalitetnih projekata dodatno unaprijediti razvoj poljoprivrede i ribarstva u Zadarskoj županiji te zajednice u cjelini“, poručila je ministrica poljoprivrede na koju se nadovezao i župan Longin.

 „Svjedoci smo da je Hrvatska i to zbog važnog utjecaja našeg premijera Plenkovića, osigurala 22 milijarde eura u sljedećem programskom razdoblju Europske unije. To je veliki novac kojega će trebati opravdati dobrim projektima. Prilika je to i da se razviju projekti koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj, u prvom redu poljoprivrede, koja je na našem području i dalje jedna od najvažnijih gospodarska grana. Upravo je ovaj Centar za razvoj i edukaciju u kojem se danas nalazimo, kvalitetan primjer kako strateškim promišljanjem možemo povezati poljoprivredu, poduzetništvo, modernu tehnologiju i inovacije“, naglasio je Longin. 

Pročitano 1294 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA