Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvorena izložba „Volim svoju županiju“ u Zadru

Posted On Petak, 04 rujna 2020 16:56

Petu godinu zaredom, izložba najboljih fotografija „Volim svoju županiju“ krenula je na putovanje po Hrvatskoj kako bi na jednom mjestu predstavila ljepote svih krajeva Lijepe Naše.

U suradnji Hrvatske zajednice županija, Narodnog muzeja Zadar i Zadarske županije u petak, 4. rujna 2020. godine, u Kneževoj je palači otvorena izložba fotografija „Volim svoju županiju“.

Riječ je o izložbi najboljih radova pristiglih na foto natječaj koji već nekoliko godina provodi Hrvatska zajednica županija. Stručni žiri, na čelu sa Zadrankom Marom Milin, između 3000 fotografija odabrao je one najbolje. „Sretna sam i ponosna što se izložba „Volim svoju županiju“, kao i svake godine, otvara u Zadru. Zadrani se svake godine prijavljuju brojno i vrlo kvalitetno, a ja bih istaknula, kao i svake godine, sjajne radove Marina Marasa te barba Sefija – našeg proslavljenog historičara Zadra koji se sedamdesetih godina aktivno bavio fotografijom i na natječaj poslao prizore kakve više ne vidimo“, ističe predsjednica žirija Mare Milin.

Zanimljivo je da je treće mjesto na natječaju osvojio upravo predstavnik Zadarske županije Danijel Hromin fotografijom „Puntamika…zajedno u zalazu“. „Ta fotografija prikazuje 15 ljudi koji skaču u suton – ja sam vjerovala da su završili u moru, no nisu. Naime, radi se o grupi mladih Amerikanaca koje je njihov fotograf bezuspješno pokušavao uloviti u skoku, a Danijel, koji je tamo slučajno prolazio, je odradio vrhunski zadatak“, nastavlja Milin.

Izložbu je otvorio župan Božidar Longin istaknuvši kako je veliki uspjeh da je, epidemiji COVID-a 19 usprkos, natječaj uspješno proveden te da je izložba postavljena i otvorena. Zahvalio je Hrvatskoj zajednici županija, kao i predsjednici stručnog žirija Mari Milin, te uputio čestitke svim nagrađenima, a na osobit način Danijelu Hrominu koji se također obratio nazočnima zahvalivši na čestitkama.

Pročitano 245 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2020

Starenje je prirodan proces koji je nezaustavljiv i neizbježan

Danas obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba. Tim je povodom župan Božidar Longin…
rujna 30, 2020

Upravljanje ekoinovativnim lancima opskrbe u ribarstvu kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda

Druga radionica u sklopu provedbe projekta PRIZEFISH, koju je organizirala Zadarska…
rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA