Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

13 općina i 2 grada zajedno u najveći infrastrukturni projekt

Posted On Ponedjeljak, 07 rujna 2020 17:39

Predstavnici 13 općina i 2 grada Zadarske županije potpisali su danas u Benkovcu sporazum o sufinanciranju izrade studije izvodivosti za izgradnju aglomeracije Karinskog i Novigradskog mora, koja će obuhvatiti više od pola naše županije.

Ovo je još jedan dokaz da su nam vodoopskrba i odvodnja prioriteti, kazao je između ostalog na potpisivanju sporazuma  župan  Zadarske županije Božidar Longin.

On je istaknuo kako se ovime i  službeno kreće u ostvarenje projekta Aglomeracije Karinskog i Novigradskog mora, Podvelebitskog kanala i zapadnog dijela zadarskog zaleđa.

„Samo ime projekta dovoljno govori koliku će površinu on pokrivati i sasvim sigurno će to biti najzahtjevnija i najskuplja Aglomeracija u našoj županiji. No, ono što je najvažnije, kroz realizaciju studijske dokumentacije saznat ćemo konkretnije detalje u kom smjeru ići, a ujedno ćemo dobiti jasnije procjene koliko će nas to u konačnici - koštati. Ono što je iznimno važno, prema svim najavama i idućem programskom razdoblju Europske unije financirat će se izgradnja odvodnje i vodovoda, tako da imamo realne izglede da ovaj, veliki projekt, provedeno kraju.“, rekao je župan dodajući da  na području Zadarske županije već imamo potpisane dvije aglomeracije, Nin-Privlaka-Vrsi i Zadar-Petrčane koje su vrijedne oko milijardu kuna.

„Pred potpisom su još dvije, Biogradska rivijera i Preko - Kali, a nadamo se i što skorijem potpisu Aglomeracije Bibinje - Sukošan. Sve to ide u smjeru onoga što smo zacrtali na početku ovog mandata - da sva naša mjesta moraju dobiti vodu i priključak na odvodnju. To je veliki zadatak koji je pred svima nama, ali od izazova nikad nismo bježali i vjerujem da ćemo to zajedničkim snagama ostvariti. Svima želim puno sreće i strpljenja u idućem razdoblju.“, dodao je župan Longin.

Pročitano 2936 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA