Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Započeli radovi na ribarskoj luci u Gaženici, pri završetku ribarska luka u Kalima

Posted On Četvrtak, 01 listopada 2020 12:24
RENDER RIBARSKE LUKE GAŽENICA RENDER RIBARSKE LUKE GAŽENICA

Lučka uprava Zadar započela je s radovima na izgradnji ribarske luke u Gaženici, dok se radovi u ribarskoj luci Vela Lamjana u općini Kali privode kraju.

U sklopu projekta modernizacije RL Vela Lamjana izvršena je dogradnja i saniranje postojećeg operativnog gata koji je postao glavni lukobranski objekt i produžena je postojeća obala za prihvat ribarskih brodova, čija duljina je po završetku radova iznosila 161,59 metara. U trećoj fazi je moderniziran operativni vez i produžena zapadna obala za prihvat brodica. S istočne strane izgrađena je obala za prihvat brodica u luku dužine oko 76,70 metara, koja slijedi prirodnu obalu i proteže se dalje za oko 34,40 metra.

Usporedno sa završetkom radova u Kalima, tijekom rujna počela je prva faza radova u sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke u zadarskoj Gaženici.

U prvoj fazi će se za potrebe servisiranja brodova, izgraditi servisni plato za podizanje i spuštanje plovila u more pomoću dizalice – travel lifta. Plato za podizanje i spuštanje plovila bit će smješten na zapadnom dijelu postojeće obale i sastojat će se od dva gata. U drugoj fazi predviđena je izgradnja manipulativnog i servisnog prostora, internih prometnica i zelenih površina. U trećoj fazi izgradit će se skladište s pripadajućim pomoćnim objektima. Namjena skladišta je skladištenje mreža, ribarskih alata, rezervnih dijelova, opreme i uređaja za ribarske brodove. Uz objekt skladišta, s njegove sjeverozapadne strane, predviđena je gradnja objekta s prostorijama za odmor i boravak ribara i drugih zaposlenika, garderobama i sanitarijama, prostorijom za proizvodnju leda te prostorijom za smještaj pribora za čišćenje i održavanje, najavili su iz Lučke uprave Zadar.

Podsjetimo, projekti ribarskih luka financiraju se sredstvima iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a ukupna je vrijednost radova na obje luke veća od 60 milijuna kuna s PDV-om.

Fotografije: Lučka uprava Zadar

Pročitano 1166 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA