Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dovršeni radovi na sanaciji luke Mrljane na otoku Pašmanu

Posted On Utorak, 13 listopada 2020 14:44

Županijska lučka uprava Zadar dovršila je projekt sanacije luke Mrljane na otoku Pašmanu ukupne vrijednosti veće od pet milijuna kuna. Uz ŽLU Zadar, radove su sufinancirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Zadarska županija te Općina Pašman.

Projekt sanacije je proveden u dvije faze. Najprije su krajem srpnja izvedeni radovi na sanaciji obale i lukobrana u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Mrljane na otoku Pašmanu. Radove je izvela tvrtka PGP d.o.o. iz Zagreba, a vrijednost izvedenih radova iznosi 3.703.571,76 kuna bez PDV-a, odnosno 4.629.464,70 kuna s uključenim PDV-om.

„Radovi sanacije obale i lukobrana izvedeni su po projektu izrađenom od tvrtke Kozina projekti iz Trilja, glavnog projektanta Boška Kozine. Zatečeno stanje obalnih zidova koji su dijelom bili izvedeni od betona, a dijelom od suhozida, zahtijevalo je  temeljitu sanaciju na način da se izvede zamjenski obalni zid koji će imati zadovoljavajuću mehaničku otpornost i stabilnost. Stručni nadzor nad izvođenjem radova provela je tvrtka Sto posto prirodno iz Zagreba“, kazao je Davor Škibola, ravnatelj ŽLU Zadar.

U istoj luci tijekom rujna i listopada izvedeni su i radovi na sanaciji zaštitnog kamenometa koji nisu bili uključeni u prethodno navedeni projekt u iznosu od 478.939,25 bez PDV-a, odnosno 598.674,06 kuna s uključenim PDV-om.

„Dovršetkom oba projekta sanirana su oštećenja dijelova obalne konstrukcije koja je dovedena u stanje pune sigurnosti i mehaničke stabilnosti, saniran je zaštitni kamenomet, te je luka Mrljane u potpunosti sigurna za odvijanje javnog prometa, te privez brodova i brodica“, dodao je Škibola.

Podsjetimo, tijekom radova na sanaciji luke Mrljane Županijska lučka uprava Zadar provela je akciju izvlačenja dviju brodskih olupina unutar same luke, jedne brodice duge 15,35 metara te podrtine potonule 23-metarske jahte Ser. Vrijednost ovog zahvata iznosi 108.000 kuna bez PDV-a, a to su bile zadnje od na desetke potopljenih jahti/brodova/brodica koje su u posljednjih pet godina uklonjene iz luka otvorenih za javni promet županijskog i lokalnog značaja pod nadležnošću ŽLU Zadar.

Pročitano 408 puta

Zadnje objave

listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA