Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren 22. Biograd Boat Show

Posted On Srijeda, 21 listopada 2020 13:00

22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., otvorio je svoja vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada te uspio i ove godine održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi. Sajam je, za ljubitelje nautike i svih pratećih nautičkih djelatnosti, otvoren sljedećih pet dana, do 25. listopada na prostoru zapadnog dijela Marine Kornati u Biogradu na Moru. Tradiciju najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi ove godine organizatori su potvrdili s 240 izlagača i gotovo izjednačenim lanjskim rekordnim brojem plovila. Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj s izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji su zlatni član. Biograd B2B, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a ove godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozima ove godine jamči sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.

Na svečanom otvaranju u Marini Kornati u Biogradu na poziv organizatora odazvali su se i pozdravne govore nazočnima uputili državni tajnik Tonči Glavina iz Ministarstva turizma i sporta, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Siniša Orlić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, te zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

„Veseli me što se i ove godine, epidemiji koronavirusne bolesti usprkos, održava Biograd Boat Show, i to već 22. put. Ova manifestacija posebna je poslastica je za sve kojima su more i brodovi u srcu. Već spomenuta epidemija zadala je težak udarac našoj inače najjačoj gospodarskoj grani – turizmu. No kako se kaže da je svaka kriza prilika, a i na muci se poznaju junaci, upravo je nautički turizam ove sezone bio taj junak. Naša je županija oduvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu, a ove sezone statistički podaci s područja turizma na našem području nisu uopće bili loši, svi očekivanjima unatoč, upravo zbog nautičara.  Nautički turizam, govorimo to već godinama, vrlo je poželjan oblik turizma jer su nautičari gosti koji uglavnom imaju visoke prihode te koji znaju i žele uživati, kako u našoj lijepoj prirodi, tako i u vrhunskoj gastronomiji. Gosti su to koji traže i kvalitetu i raznolikost sadržaja. Baš zato jako je važno da naše marine budu visoke kvalitete te da poštivanje zaštite okoliša u njima bude na najvišoj mogućoj razini. Nešto poput ove marine u kojoj se nalazimo. Čestitam i izlagačima koji su i ove godine došli sudjelovati na Biograd Boat Showu te im želim uspješno poslovanje. Sve pozivam da dođu u Biograd, prošetaju na svježem zraku i uživaju u svemu što je izloženo.“ – rekao je ovom prilikom zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Zahvaljujući podršci nadležnih Ministarstava, Zadarske županije i Grada Biograda na Moru, te nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., održan je kontinuitet nautičkog sajma Biograd Boat Show 2020 koji je od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizam, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.

 

Pročitano 788 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA