Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Biogradu vrijedan 38 milijuna kuna

Posted On Ponedjeljak, 26 listopada 2020 20:26

U Biogradu je svečano otvoren novoizgrađeni Poduzetnički inkubator vrijedan 38 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna bespovratnih EU sredstava. Ovo je treći objekt poslovne infrastrukture u Zadarskoj županiji koji se financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, uz već izgrađeni Centar za razvoj i edukaciju u Poličniku te Centar za kreativne industrije u Zadar koji je u završnoj fazi izgradnje.

Otvorenju Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru nazočili su, između ostalih, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, pomoćnik ministra Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Zvonimir Novak, gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez te župan Zadarske županije Božidar Longin koji je u svom obraćanju naglasio da je lokalna samouprava u Biogradu na vrijeme shvatila važnost projekata financiranih iz EU fondova pripremivši sve preduvjete za ostvarenje jednog ovakvog projekta kao što je Poduzetnički inkubator.

„Ostvarivanje projekata poput ovoga ima veliku važnost za poticanje poduzetništva i stvaranju kvalitetnih uvjeta za rad, osobito za mlade i kreativne poduzetnike. Svi mi zajedno na lokalnoj razini, uz nesebičnu potporu Vlade RH, ulažemo velike napore kako bi ublažili štetu koju ostavlja epidemija koronavirusa. U značajnoj mjeri i kroz potpore koje pružamo kvalitetnim razvojnim projektima, ali i malim poduzetnicima. Ujedno, promišljamo i budući razvoj te aktivno pripremamo nove razvojne projekte za sljedeće programsko razdoblje Europske unije“, istaknuo je župan uz pohvalu svima koji su sudjelovali u ideji i ostvarenju ovoga projekta.

Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, a partneri Poduzetnički inkubator Biograd na Moru d.o.o., Poduzetnički inkubator Bios d.o.o. Osijek i CEDRA Split. Na 2.403,36 m2 na tri etaže smješteno je 17 uredskih prostora te devet proizvodnih hala koje su već počeli koristiti prvi korisnici. Među korisnicima su poduzetnici početnici, ali i oni poduzetnici koji se bave djelatnostima već neko vrijeme. Djelatnosti korisnika su razne, od proizvodnih do arhitektonskih, računovodstvenih te informatičkih djelatnosti.

Projekt nastoji riješiti probleme niske održivosti malih i srednje velikih poduzeća na području Grada Biograda na Moru i šire gravitirajuće urbane aglomeracije (koja uključuje i općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon, Pašman i Polača) te ima za cilj doprinijeti održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta kroz izgradnju poduzetničko poslovne infrastrukture. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

      

Pročitano 1370 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA