Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Projektom CUHaCHA do zaštite prepoznatljivosti

Posted On Utorak, 10 studenoga 2020 10:48

U organizaciji Zadarske županije, u četvrtak 5. studenoga 2020. godine održana je Početna konferencija projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge“ dok je sljedećeg dana održan prvi sastanak Upravljačkog odbora projekta.

U uvodnom dijelu voditeljica projekta Ana Zubčić iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije koja je ujedno i vodeći partner projekta, zahvalila je partnerima na dolasku i iznimnom angažmanu tijekom perioda pripreme projekta.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniel Segarić osvrnuo se i na neobične okolnosti u kojima započinje provedba: „Također vam zahvaljujem svima na odazivu, posebno s obzirom na okolnosti pandemije. Ovaj projekt je od iznimnog značaja za Zadarsku županiju, štoviše siguran sam kako nam je svima stalo da sve što smo zacrtali i ostvarimo, a u Zadarskoj županiji ćete dobiti svu podršku koja vam je potrebna. Želim nam svima uspješnu provedbu!

U kontekstu projekta CUHaCHA koji se bavi tradicijom i zaštitom kulinarskog nasljeđa važno je spomenuti kako je čak šest proizvoda s područja Zadarske županije zaštićeno oznakom izvornosti što dokazuje kako je ovaj projekt nadogradnja već postojećih inicijativa da se valorizira i zaštiti ono što ovaj kraj čini prepoznatljivima.

Istraživanje kulinarske baštine, recepata i starih metoda pripreme jela, izrada staza kulinarske baštine, uređenje tradicionalnih kuhinja, po jedna u svakoj partnerskoj zemlji, kroz koje će se različitim tečajevima kuhanja promicati kulinarska baština ovog područja samo su neke od aktivnosti planirane projektom CUHaCHA:

Projekt CUHaCHA sufinanciran je iz Programa Interreg IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta je 710.946,94 €, a proračun Zadarske županije iznosi 101.875,86 € od čega EU sufinancira 85%. Projekt koji će trajati 24 mjeseca sa službenom provedbom započeo je 15. kolovoza 2020. godine. Nositelj projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, a ostali partneri su Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko – Neretvanske županije, Općina Tivat i Zadarska županija.

Više detalja o projektu možete pronaći na poveznici: https://www.zadarska-zupanija.hr/europski-projekti-upravnog-odjela-za-poljoprivredu/projekti-u-provedbi/726-projekt-cuhacha-%E2%80%93-enhancing-sustainable-tourism-development-through-culinary-heritage kao i na društvenoj mreži Facebook.

Projekt je sufinanciran sredstvima ERFF i IPA II fondova Europske unije.

 

Pročitano 893 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA