Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan ugovor za sustav odvodnje i vodoopskrbe na području Bokanjca

Posted On Utorak, 15 prosinca 2020 19:01

U Maloj vijećnici Grada Zadra, u sklopu projekta „Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane“, potpisan je Ugovor „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda, sustava odvodnje oborinskih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac“.

Ugovor su potpisali direktor tvrtke Odvodnja d.o.o. Zadar Grgo Peronja te prokurist tvrtke Strabag d.o.o. Marko Milardović za izvoditelja radova, u prisutnosti Ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića i župana Zadarske županije, Božidara Longina.

„Za Grad Zadar ovo je kapitalni infrastrukturni projekt u višegodišnjem programu gradske uprave čiji je krajnji cilj grad bez crnih jama, grad bez ijednog ispusta nepročišćenih otpadnih voda u naše more“, naglasio je gradonačelnik Dukić.

„Zadarska aglomeracija, uz Aglomeraciju Privlaka-Nin-Vrsi, nastavlja niz infrastrukturnih radova koji će Zadarsku županiju opet pretvoriti u veliko gradilište. Uskoro očekujemo i potpisivanje ugovora za aglomeracije Biogradska rivijera, Preko – Kali i Bibinje – Sukošan, a pripremamo i projektnu dokumentaciju za aglomeraciju koja će pokriti zaleđe naše županije kao i za vodovodizaciju preostalog dijela zadarskih otoka. Realizacijom navedenih projekata konačno će svi naši građani dobiti jednak standard komunalnih usluga“, dodao je župan Longin.

Čestitajući Gradu Zadru i Zadarskoj županiji na svim projektima izgradnje vodno-komunalne infrastrukture, ministar Ćorić istaknuo je jako dobru suradnju u protekle tri godine, te naglasio kao su ovi projekti primjer sinergije lokalne i državne uprave, lokalnih i državnih tvrtki, ali i učinkovitosti potpora Europske unije koji ubrzavaju procese razvoja naših gradova. Direktor Hrvatskih voda Đuroković naglasio je kako je napravljeno jako puno u proteklom razdoblju na području zaštite voda u gradu Zadru i Zadarskoj županiji s ciljem poboljšanja ukupne zaštite od poplava te izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i realizaciju sporazuma iz 2017.godine.

Direktor Odvodnje Grgo Peronja, zahvalio je svima koji sudjeluju u ovom partnerstvu, a od danas i izvođaču radova – tvrtki Strabag te je zajedno s gradonačelnikom Dukićem zamolio sve sugrađane za strpljenje i potporu projektu.

„Bokanjanima će radovi donijeti privremene regulacije prometa i buku u ulici. Svjesni smo toga, a budimo svjesni i konačnih rezultata ovih radova koja našim kvartovima i naseljima donose suvremenu komunalnu infrastrukturu, a svim žiteljima nove standarde svakodnevnog života“, zaključio je Peronja.

Nakon potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Dukić i ministar Ćorić sa suradnicima susreli su se s predsjednicima MO Bokanjac i MO Novi Bokanjac kako bi im prenijeli informacije o projektu.

Ugovorom će biti obuhvaćena gradnja 19.332 m gravitacijskog cjevovoda, 1.810 m tlačnih cjevovoda, 2 crpne postaje i 1.400 priprema za kućne priključke. Istovremeno će se rekonstruirati sustav vodoopskrbe u duljini od 2.934 m kao i 289 priključaka na vodoopskrbu. Grad Zadar je donio Odluku o paralelnom ulaganju u sustav oborinske odvodnje i u nogostupne površine u četvrti Bokanjac.

Vrijednost Ugovora iznosi 201.899.505 kuna, od čega na sustav fekalne odvodnje otpada 86.451.843 kuna, na sustav oborinske odvodnje 94.172.741 kuna, na sustav vodoopskrbe 9.598.056 kuna, a na paralelna ulaganja u nogostupne površine 11.676.865 kuna.

Projektom u cjelini potiče se rast i promicanje ekološke i socioekonomske održivosti na projektnom području kroz financiranje lokalne infrastrukture i osnovnih lokalnih usluga, i to u skladu s nacionalnim strateškim prioritetima kao što je odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda.

Financiranje projekta je osigurano iz Kohezijskog fonda EU te sredstvima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda, Grada Zadra, Vodovoda d.o.o. Zadar i Odvodnje d.o.o. Zadar.  

Rok za dovršenje cjelokupnog posla je 36 mjeseci, a završetak je predviđen za 15. prosinca 2023. godine.

Pročitano 1162 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA