Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Položen kamen temeljac za zgradu POS-a u Crvenim kućama

Posted On Subota, 06 ožujka 2021 09:45

Na lokaciji Crvene kuće u gradu Zadru počinje gradnja višestambene građevine iz Programa POS-a sa 100 stanova za mlade zadarske obitelji. Kamen temeljac položili su gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin, direktor APN-a Dragan Hristov te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Gradonačelnik Dukić opisao je to kao jedan od društveno najvrjednijih projekata u Zadru.

„Na sreću i nažalost, živimo u gradu u kojemu su nekretnine izuzetno skupe, obiteljima na početku svojih poslovnih karijera često i nedostižne. Program POS-a nudi ovim obiteljima mogućnost da dođu do svoje nekretnine. Ovom izgradnjom, ulaganjem u infrastrukturu i kvart Crvene kuće postaje urbani i urbanizirani dio grada. Tu priču ćemo zaokružiti izgradnjom škole, čime će se dovršiti centralne funkcije naselja koje će onda živjeti kao samostalna jedinica. Do sada smo u Zadru izgradili 436 stanova POS-a čime smo omogućili mladima da ostanu živjeti i raditi u gradu“, naglasio je tom prilikom Dukić.

Vrijednost ukupne investicije je oko 64 milijuna kuna, od toga 19 milijuna iznose poticajna sredstva Republike Hrvatske, a oko 9 milijuna poticajna sredstva Grada Zadra. Predviđena prodajna cijena stana iznosi 1.215 eura/m2 po neto korisnoj površini stana.

„Živimo već godinu dana u teškom razdoblju pandemije koje je ostavilo veliki trag na gospodarstvu. Mnogima su prihodi smanjeni, neki su i ostali bez posla. U tom kontekstu, početak izgradnje stanova kroz projekt društveno poticane stanogradnje bez sumnje je izuzetno hvalevrijedan projekt koji će olakšati mnogim obiteljima put do toliko željenoga vlastita doma. Dom je nešto najvažnije jer za svaku obitelj on znači sigurnost, znači bazu, znači utočište. Nažalost, naša ne toliko daleka povijest podsjetila nas je sve upravo na tu vrijednost doma. U Domovinskom ratu tolike su obitelji ostale bez njega, a sada smo svjedoci što je potres učinio tolikim domovima prvo u Zagrebu, a zatim na području Sisačko-moslavačke županije“, istaknuo je župan Longin.

Ministar Horvat najavio je da, unatoč velikih izdataka za sanaciju zgrada stradalih u potresima koji su zadesili Zagreb i Banovinu, program POS-a i subvencija ide dalje jer je to jedan od prioriteta države.

„Imamo i novi iskorak u ovom modelu, država će ubuduće moći osigurati zemljište što će utjecati na konačnu cijenu metra kvadratnog stana i olakšati kupovinu mladim ljudima, kako bi ostali u Hrvatskoj. Nema veće radosti nego biti dio tima koji će danas ovdje položiti kamen temeljac za 100 novih stanova“, dodao je Horvat koji je prethodno posjetio Zadarsku županiju gdje je u Maloj vijećnici održao radni sastanak sa županom Longinom.

Pročitano 119 puta

Zadnje objave

travnja 09, 2021

Nova vizura otoka Ugljana: U Kalima izgrađena ribarska luka, u Preku se gradi novi hotel

Razvojni projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna trenutno se provode na otoku…
ožujka 31, 2021

Longin i Dukić u obilasku Centra za kreativne industrije na Relji

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić u pratnji ravnateljice ustanove…
ožujka 31, 2021

Sigurnost - ključ uspješne turističke sezone

Aktualni projekti i priprema turističke sezone bile su glavne teme razgovora prilikom…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA