Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Suci porotnici Županijskog suda u Zadru položili prisegu pred predsjednicom Županijske skupštine

Posted On Utorak, 13 travnja 2021 14:56

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama u ponedjeljak, 12. travnja i utorak 13. travnja održano je polaganje prisege imenovanih sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru. Polaganje  prisege održano je nakon što je Županijska skupština Zadarske županije na svojoj 23. sjednici donijela rješenja o imenovanju 25 sudaca porotnika i 12 sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru.

Podsjećamo kako Zakon o sudovima uređuje postupak imenovanja sudaca porotnika na način da suce porotnike općinskih, trgovačkih i županijskih sudova imenuje županijska skupština na prijedlog općinskog, odnosno gradskog vijeća, sindikata, udruženja poslodavaca i gospodarske komore, dok Zakon o sudovima za mladež za suce porotnike za mladež dodatno propisuje kako se imenuju iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama. Sukladno navedenim zakonima suci porotnici imenovani su na prijedlog ovlaštenog predlagatelja Gradskog vijeća Grada Zadra i uz pozitivno mišljenje predsjednika Županijskog suda u Zadru. 


Sukladno Zakonu o sudovima imenovani suci porotnici položiti su prisegu pred predsjednicom Županijske skupštine Zadarske županije gospođom Nevenkom Marinović, uz nazočnost predsjednika Županijskog suda u Zadru gospodina Željka Đerđa.


Prije samog čina polaganja prisege novoimenovanim sucima porotnicima  obratio se predsjednik Županijskog suda u Zadru zahvaljujući im što su bili spremni prijaviti se za obnašanje ove odgovorne i časne dužnosti  te ih je pozvao na suradnju i predanost obnašanju porotničke dužnosti kako bi doprinijeli kvalitetnom i učinkovitom radu Županijskog suda u Zadru.

Predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović koja je Zakonom o sudovima ovlaštena osoba pred kojom suci porotnici polažu prisegu, u svoje ime i u ime svih vijećnica i vijećnika zahvalila je nazočnima na prijavi i prihvaćanju obnašanja ove časne i odgovorne dužnosti te ukazala na važnost njihove uloge u sudskom postupku koji rezultira donošenjem pravičnih, zakonitih i kvalitetnih sudskih odluka. 

Predsjednica Županijske skupštine je potom izrekla tekst prisege koji glasi: Prisežem svojom čašću da ću se u obnašanju dužnosti suca porotnika pridržavati Ustava i zakona Republike Hrvatske i da ću dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano, a suci porotnici su javno izrekli: Prisežem!. 

Potom je uslijedilo pojedinačno potpisivanje teksta prisege.

 

Imenovani suci porotnici Županijskog suda u Zadru koji su položili prisegu dana 12. travnja 2021. godine su:

Denis Pavlović, Željka Pintarić, Edita Lončar, Željko Markulin, Ivica Klinac, Boris Hrabrov, Vukosava Rončević, Valentina Vlakić, Marina Hromin, Marjan Nikolov, Katarina Vidović, Mejra Makaš, Ivanka Marčev, Barbara Vrhar, Siniša Pećanac, Sandra Sršen, Ena Bačić, Milena Milić, Eduard Franin, Nino Mrkić, Sanja Dobrović, Vesna Berković, Marijana Marjanović, Nada Krizmanić i Karmela Čirjak. 

Imenovani suci porotnici za mladež Županijskog suda u Zadru koji su položili prisegu dana 13. travnja 2021. godine su:

Zoran Veselinović, Larisa Marun, Ana Bajlo, Darko Frakin, Đurđica Bottazzo, Štefan Štivičić, Renee Grdović, Katarina Madjerić, Ivana Slavica, Jasminka Adžić Sikirić, Josipa Friganović i Zvonko Lazanja.

Pročitano 2535 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA