Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice

Posted On Petak, 16 travnja 2021 16:15
Obilazak novog CT uređaja u zadarskoj bolnici vrijednog 5,5 milijuna kuna Obilazak novog CT uređaja u zadarskoj bolnici vrijednog 5,5 milijuna kuna

Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Silvio Bašić, jedan od pet zadarskih državnih tajnika, u pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića posjetio je Opću bolnicu Zadar gdje ga je ravnatelj Željko Čulina upoznao s aktivnostima najveće zdravstvene ustanove u Zadarskoj županiji.

Ministarstvo zdravstva je u posljednjih godinu dana zadarskoj bolnici doniralo 16,2 milijuna kuna vrijednu opremu pa je državni tajnik ovom prigodom obišao novi RTG uređaj za interventne kardiološke zahvate - angiosalu te novi CT uređaj, koji svaki vrijede više od 5 milijuna kuna. 

„Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom i kvalitetom usluge koju pruža Opća bolnica Zadar. Bolnica je ostvarila značajan iskorak u posljednjih nekoliko godina, pogotovo s novom opremom koja podiže kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga. Prvenstveni cilj mojeg posjeta zadarskoj bolnici bio je zahvaliti na svim aktivnostima koje bolnica poduzima u borbi protiv koronavirusa kao i u pružanju adekvatne zdravstvene skrbi svim pacijentima“, istaknuo je Bašić koji je u pratnji ravnatelja Čuline, župana i gradonačelnika obišao i 50 milijuna kuna vrijedne radove na izgradnji i opremanju Dnevnih bolnica, koji su u završnoj fazi.

„Upoznali smo državnog tajnika s aktivnostima Opće bolnice Zadar po pitanju zbrinjavanja pacijenata s naglaskom na COVID odjele. Upoznali smo ga djelovanjem pojedinih bolničkih odjela i službi, primjerice s radom Odjela za kardiologiju koji je odjel s vrhunskom opremom i stručnjacima i kao takav je, slobodno možemo kazati, u rangu kliničkih bolnica. Zahvalio sam mu na aktivnoj potpori ministarstva radu naše bolnice te očekujemo da će se dobra suradnja i dalje nastaviti“, poručio je ravnatelj Čulina.

Pročitano 583 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA