Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministrtica turizma i sporta posjetila Zadarsku županiju

Posted On Petak, 07 svibnja 2021 14:52

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u radnom je posjetu Zadarskoj županiji, a glavna tema bila je predstojeća turistička sezona, sigurnost gostiju kao i cijepljenje turističkih djelatnika koje je u našoj županiji već započelo. Također, razgovaralo se o važnosti Ryanair-a za Zadarsku županiju kao i o nacionalnoj oznaci Safe stay in Croatia.

Ministrica je u Domu Zadarske županije održala radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i njegovim zamjenikom Šimom Vickovićem, direktoricom TZ Zadarske županije Mihaelom Kadijom, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije Zoranom Škrgatićem, direktorom Zračne luke Zadar Josipom Klišmanićem, resornim pročelnikom Lovrom Jurišićem, a sastanku su nazočili i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Župan Božidar Longin izvijestio  je da u Zadarskoj županiji trenutno imamo 17 mjesta za testiranje turista na COVID 19, a u konačnici taj će se broj popeti na 64 lokacije. Istaknuo je kako Zadarsku županiju brendiramo kao sigurnu destinaciju, i činjenicu da se možemo pohvaliti sa izvrsnom organizacijom cijepljenja. Župan Longin posebno  je zahvalio ministrici na izdvajanju 215 tisuća kuna za mobilne liječničke timove za ovu sezonu.

„Zadarska županija je u potpunosti spremna za turističku sezonu“, izjavila je ministrica Nikolina Brnjac dodavši kako je izuzetno važno poslati poruku svim našim emitivnim tržištima da smo sigurna destinacija.

„Oznaka Safe stay je znak sigurnosti s obzirom da je napravljena u skladu s našim HZJZ, kako za naše privatne iznajmljivače, tako i za hotelske kuće, marine, kampove. Izuzetno sam zadovoljna sa spremnošću Zadarske županije za nadolazeću sezonu i raduje me veliki odaziv na cijepljenje“, rekla je Brnjac.

U okviru svog boravka u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je  i radni sastanak s gradonačelnikom, Brankom Dukićem.

Gradonačelnik Dukić predstavio je projekte i programe Grada Zadra koji su usmjereni na podizanje razine turističke ponude s ciljem osiguranja cjelogodišnjeg turizma u našem gradu.

„Kad govorimo o turizmu budućnosti tu su tri glavna pravca: investicije u smještaj visoke kategorije, sportski turizam i kulturni turizam za koje smo stvorili sve pretpostavke kroz javne investicije proteklih godina“, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

Ministrici je predstavljena ideja o gradnji novog hotela na Višnjiku za koji postoji više zainteresiranih investitora čime Zadar osim kulturnog, razvija i sportski turizam.

„Zadar je ove godine Europski grad sporta. U nove sportske sadržaje ŠC Višnjik znatna ulaganja, uz grad i sportske saveze, ostvarilo je i Ministarstvo turizma i sporta. Upravo je Višnjik dokaz koliko je sport važan za prepoznatljivost destinacije i utječe na turistički promet. Zadar je upravo ovih dana domaćin svjetskim sportskim događajima – od završnog turnira UEFA-ine futsal lige prvaka do međunarodnog odbojkaškog turnira. I u vrijeme lockdowna i epidemioloških ograničenja, ovakva događanja donose tisuće noćenja i ciljanu promidžbu“, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić najavio je sezonu letova i vrlo veliki interes za Zadarsku županiju. Ryanair će ove sezone s dva bazirana zrakoplova  u zadarskoj zračnoj luci povezivati Zadar s 37 destinacija

„Ukupan broj destinacija pokriven iz Zadra bit će 58, što nikad do sad nije bio slučaj. Čak je i red letenja u sedmom i osmom mjesecu gušći i jači nego što je bio rekordne 2019.godine. Mi se nadamo da je ova sezona uvod u oporavak turističkog tržišta i da ćemo se iduće godine vratiti u staro normalno i imati ponovno rekordne brojke“, naglasio je Klišmanić.

Pročitano 644 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA