Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

HAMAG BICRO useljava u Centar za kreativne industrije

Posted On Utorak, 11 svibnja 2021 14:45

Ispred zgrade Centra za kreativne industrije koja počinje useljavati svoje stanare danas je svečano uručen prvi Sporazum o suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, kratkog naziva HAMAG-BICRO.

„Taj je dokument prvi korak prema otvaranju izdvojenog ureda ovdje u Zadru, u zgradi Centra.
Suradnja s HAMAG-BICRO-om i do sada je bila dobra, a sada, kada će ovdje u Zadru postojati njihov izdvojeni ured, vjerujem da će biti još bolja.“, rekao je župan Božidar Longin dodajući kako će poduzetnici imati priliku brže dobiti sve potrebne informacije, savjete, svu onu pomoć koja bi im mogla zatrebati kako bi postali konkurentniji kako na domaćem, tako i na stranim tržištima.

„Ova kriza vezana za epidemiju koronavirusne bolesti koju, ujedno je i prilika za kvalitetnu analizu gospodarskog sektora te reorganizaciju poslovanja.
Naša je Županija u toj krizi ponudila više programa pomoći poduzetnicima, konkretnije njih 7, a činit ćemo to i dalje. Da smo se, uz pomoć Vlade RH, uspješno nosili s krizom, pokazuje i statistika.
Naime, krajem travnja imali smo 1700 zaposlenih više nego isti dan prošle godine, što je svakako vrlo značajan podatak i govori da spremni dočekujemo puno otvaranje gospodarstva i nadajmo se, uspješnu turističku sezonu.“, rekao je župan Longin.

Inače, Centar za kreativne industrije treća je zgrada poslovne infrastrukture koja je na području Zadarske županije izgrađena u posljednjih godinu dana, nakon Centra za razvoj i edukaciju u Poličniku te Poduzetničkog inkubatora u Biogradu.
Ukupno je za tri spomenuta objekta osigurano 60 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
„To dokazuje da želimo PAMETNU županiju, u skladu sa svim ključnim smjernicama EU-a. Zajednički nam je cilj je stvoriti što pozitivniju klimu za ulaganje te povezati sve ustanove i institucije koje pružaju potporu poduzetnicima kako bi ona bila učinkovitija i dostupnija.“, dodao je još župan i zahvalio HAMAG-BICRO-u na dosadašnjoj i budućoj suradnji.

Državni tajnik Šime Erlić ovom je prilikom rekao:
"Ovo je važna stvar za poduzetnike zato što se preko HAMAG BICRO-a plasiraju sredstva i potpore poduzetnicima, razni plasmani i financijski instrumenti koji se financiraju sredstvima Europske unije. Ono što je bitno znati jest da će u sklopu ove nove programske perspektive značajna sredstva upravo biti locirana za rast razvoj poduzetništva"

Gradonačelnik Branko Dukić izrazio je vjeru da će inovativni sektor kroz ovaj Centar, kao i novi koji se ukoro počinje graditi na Bilom brigu, otvoriti nova radna mjesta i donijeti projekte prihvatljive međunarodnom tržištu. „Zadarsko gospodarstvo raste i ide u korak sa svjetskim poduzetničkim trendovima, i zato su logična ulaganja u ovakve oblike poduzetništva. Okrenuli smo se inovativnosti, suvremenoj tehnologiji i najmodernijim informacijskim i telekomunikacijskim uslugama.“, istaknuo je Dukić.

Član uprave HAMAG - BICRO-a, Ante Janko Bobetko istaknuo je kako im je cilj pružiti kompletnu uslugu poduzetnicima od samog razvoja ideje do realizacije i izlaska na tržište.
"Želimo izgraditi cijeli jedan sustav savjetodavnih usluga koji će poduzetnicima omogućiti da budu još uspješniji. Naglasak stavljamo na razvoj dodatnih kompetencija kako bi poduzetnici bili što uspješniji i što konkurentniji", rekao je Janko Bobetko.

Katarina Colić, ravnateljica ustanove INOVAcija, koja je ujedno nositelj projekta Centra vrijednosti 30 milijuna kuna (od čega je 20 milijuna kuna osigurano iz EU fondova, a 8 je osigurala Zadarska županija) danas je istaknula:
"Ovaj centar je specijalizirani poduzetnički inkubator za vizualnu industriju. Svi prostori unutar samog centra su namijenjeni poduzetnicima: tonski studio, foto studio, dvorane za edukaciju, caffe bar, multimedijalna dvorana i uredi. Koristim ovu priliku da najavim da ovaj tjedan izlazi i javni poziv za zakup poslovnih prostora u samom centru. Ovim sporazumom i otvaranjem HAMAG-BICRO ureda u Centru za kreativne industrije, Zadarska županija stvara poticajan poduzetnički sustav i potiče poduzetništvo odnosno mikro, male i srednje poduzetnike s područja Zadarske županije", rekla je Colić

Nakon uručivanja ugovora, u Velikoj vijećnici Doma Županije član Uprave HAMAG- BICRO-a Ante-Janko Bobetko održao je i prezentaciju Podrška poduzetnicima u sjevernoj Dalmaciji putem Mreže poduzetničkih potpornih institucija.

 

Pročitano 1081 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA