Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Poličniku dodijeljeni Ugovori o sufinanciranju poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 7 županija

Posted On Petak, 28 svibnja 2021 15:41

U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održana je svečanost uručivanja Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini koju je organizirao Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Gradonačelnicima i načelnicima općina u 15 gradova i općina u 7 županija dodijeljeni su Ugovori o sufinanciranju poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima ukupne vrijednosti 5.443.652,00 kuna.

Općinama i gradovima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijeljeno je 157.404,00 kuna, Istarskoj 500.000,00 kuna, Ličko-senjskoj 322.549,00 kuna, Primorsko-goranskoj ukupno 620.247,00 kuna, Splitsko-dalmatinskoj 835.926,00 kuna, Šibensko-kninskoj 1.246.161,00 kuna te Zadarskoj županiji 1.761.365,00 kuna.

Potpisane Ugovore u ime Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade je uručio Marin Šarlija, voditelj Samostalne službe za programe i projekte u području demografije i mladih.

Svečanosti je nazočio  župan Božidar Longin, njegov zamjenik Šime Vicković te načelnik općine Poličnik Davor Lončar, te  načelnici i gradonačelnici, potpisnici ugovora.

Ovom prigodom načelnik Općine Poličnik Davor Lončar  zahvalio je Središnjem uredu za demografiju i mlade na potpori i sredstvima koja su dobili za izgradnju i opremanje dječjih vrtića:

„Zahvaljujem u ime svih svojih kolega na potpori i sredstvima za opremanje dječjih vrtića, vjerujem kako svi ovdje težimo tome da djeca imaju adekvatan prostor i svaka pomoć dobro dođe da možemo osigurati dobru skrb za našu djecu“, rekao je Lončar.

Župan Zadarske županije Božidar Longin  istaknuo je kako su osnivači vrtića gradovi i općine, ali se i Županija uvijek trudi pružati potporu u izgradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata jer je skrb za najmlađe njihov prioritet.

„Ponosni smo što smo  u posljednje četiri godine na području naše županije, što izgradili, što rekonstruirali, 40 dječjih vrtića. S ciljem dodatnog poboljšanja uvjeta za naše najmlađe u idućem razdoblju planira se i izgradnja 40 dječjih igrališta u svim krajevima naše županije. To je dio našeg programa demografske obnove“, rekao je Longin te dodao kako se samo zajedničkim snagama može preokrenuti negativan demografski trend pritom se zahvaljujući uredu za demografiju i mlade što su prepoznali važnost ulaganja upravo u prvu stepenicu odgojno-obrazovnog sustava kojim započinje uspon u svijet učenja.

Čestitao je i zadarskim općinama, Poličnik, Bibinje, Gračac i Sali koje su ovim projektom dobile ukupno oko 1,8 milijuna kuna sredstava za svoje vrtiće, a čije su ugovore preuzeli načelnici Davor Lončar, Šime Sekula i Zoran Morović.

„Njima, ali i ostalim općinama, želim da ostvarenje planiranih i sufinanciranih projekata bude obavljeno s uspjehom i u zadanim rokovima. Djelatnicima svih vrtića želim uspješan rad, a mališanima puno veselja“, zaključio je Longin.

U ime Središnjeg državnog ureda nazočnima  se obratio voditelj samostalne službe za programe i projekte Marin Šarlija koji je predstavio poziv za projekt na kojeg se prijavilo preko 170 gradova i općina.

„Naš poziv je glasio na 34 milijuna kuna, s obzirom na sredstva koja smo imali uspjeli smo sufinancirati 103 vrtića, prepoznali smo njihov značaj i uloženi trud. Iznimno smo zadovoljni što smo u ovim izazovnim vremenima uspjeli smoći snage da izravno iz državnog proračuna raspodijelimo sredstva i nagradimo vaš kontinuirani rad da poboljšate životne uvjete onih najmanjih u vašim općinama i gradovima“, rekao je Šarlija te dodao kako Središnji državni ured ne staje već nastavlja s provođenjem projekata.

Šarlija je također pohvalio Zadarsku županiju kao županiju koja je dobila najviše sredstava, kao i općinu Poličnik gdje je pojedinačno uloženo najviše sredstava.

Pročitano 264 puta

Zadnje objave

lipnja 11, 2021

U Tivtu održan 2. sastanak u sklopu provedbe projekta Cuhacha

U sjedištu Općine Tivat, 10. i 11. lipnja 2021. godine održan je 2. sastanak partnera…
Župan Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je završne radove na novoj trajektnoj luci
svibnja 27, 2021

Župan u obilasku završnih radova na novoj trajektnoj luci u Tkonu

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog…
svibnja 17, 2021

Javni poziv za sudjelovanje na radionicama i natječaju za odabir promotivnih artikala i suvenira

Projekt: Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i…
svibnja 13, 2021

Dovršen sustav navodnjavanja Lišansko polje: Stvaramo uvjete za konkurentnu i održivu poljoprivrednu proizvodnju

Zadarska županija ozbiljno napreduje u poljoprivrednoj proizvodnji. Uz već dovršeni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA