Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

IZBOR ZA NAJBOLJI EUROPSKI PROJEKT 2021.

Posted On Petak, 25 lipnja 2021 14:55
Hrvatska zajednica županija i ove godine u partnerstvu s medijskom kućom Hanza Media, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i portalom zupan.hr provodi izbor za najbolji županijski EU projekt. Prijave su otvorene od danas, 25. lipnja i otovrene su do 16. srpnja. Projekti se prijavljuju putem OBRASCA.  

U prošloj financijskoj omotnici Europske unije napokon smo kao županije uspjeli povući velika sredstva kroz razne fondove i usmjeriti ih u razvoj naših krajeva, što je i primarni cilj Kohezijske politike. Kroz izbor najboljeg EU projekta pruža se prilika da svaka županija istakne projekte koji su značajno utjecali na lokalnu zajednicu i javnosti predstavi konkretne benefite za građane. To ima pozitivan utjecaj na lokalnu, regionalnu i nacionalnu razinu, ali i na povlačenje sredstava iz novog Višegodišnjeg financijskog okvira EU.

 ističe potpredsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. 

PREDMET JAVNOG NATJEČAJA I OPĆE ODREDBE

Prezentacijom uspješnih projekata EU želimo istaknuti doprinos i značaj koje ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Izbor se provodi u razdoblju od četiri mjeseca tijekom 2021. godine, a bit će obuhvaćeni svi projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2019. ili 2020. godini te do 31. 1. 2021.

ROK PODNOŠENJA PRIJAVE

Prvi krug izbora bit će od 25. 6. do 16. 7. 2021. i uključuje nominacije koje se provode putem otvorenog poziva svim županijama i županijskim razvojnim agencijama na području Republike Hrvatske.

Svaka županija, odnosno županijska razvojna agencija, može nominirati više projekata koji su provedeni na području županije ili projekte koje je provela tvrtka i/ili institucija sa sjedištem na području županije, ali isključivo projekte u kojima je županija ili županijska razvojna agencija nositelj ili partner na projektu.

Ako županija želi nominirati više od jednog projekata, organizatoru je potrebno uplatiti kotizaciju u iznosu 3000,00 kuna plus PDV po svakoj dodatnoj nominaciji. Ocjenjivački žiri će putem online platforme (obrasca) prikupiti nominacije te će nakon zatvaranja nominacija odabrati najbolje projekte, koji će ući drugi krug izbora. Drugi krug izbora provodi se od 23. 7. do 1. 10. 2021. U drugom krugu izbora može sudjelovati 28 projekata odabranih u prvome krugu izbora, a najuspješnije odabire ocjenjivački žiri.

KATEGORIJE IZBORA

Odabir najboljeg projekta EU provodi ocjenjivački žiri. Žiri konsenzusom imenuje pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata s najuspješnijim projektima u pet različitih kategorija:

  1. Doprinos znanosti i inovacijama
  2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici
  3. Doprinos prekograničnoj suradnji
  4. Doprinos poduzetništvu
  5. Izbor projekta po glasanju građana

NOMINACIJA PROJEKTA

Prijave se dostavljaju putem OBRASCA.  

Uz informacije navedene u obrascu za prijavu, kandidati mogu učitati ili poslati poveznice na najviše pet dokumenata kako bi istaknuli i prikazali prednosti prijave. Sve upite potrebno je uputiti na e-mail adresu: EUprojekt@hanzamedia.hr.

Vremenski rok za podnošenje prijava je do 16. srpnja 2021. Prijave će se zatim provjeravati, a podnositelji prijava bit će obaviješteni najkasnije 23. srpnja 2021. o tome je li njihova prijava prihvaćena u natjecanje ili nije.

OBJAVA REZULTATA JAVNOG NATJEČAJA

Proglašenje pobjednika i glavna dodjela nagrada za najbolje projekte EU  bit će organizirana početkom listopada 2021. godine na tradicionalnim Danima regionalnog razvoja i fondova EU.

Pročitano 570 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA