Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Županijskih milijun kuna za potpore poljoprivrednicima

Posted On Četvrtak, 08 srpnja 2021 14:40

Zadarska županija i ove godine osigurala je milijun kuna za potpore poljoprivrednicima. Na mrežnim stranicama županije objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, a prijave se zaprimaju do 07. kolovoza 2021. godine.

Moguće je financirati više različitih aktivnosti – od kupnje opreme, strojeva, mehanizacije i alata, plastenika i staklenika, novih trajnih nasada, povećanja stočnog fonda pa do opremanja kušaonica, ulaganja u marketinške aktivnosti i certificiranje proizvoda.

„Zadarska županija je u proteklom razdoblju uložila značajna sredstva kako bi pomogla razvoj naše poljoprivrede, od redovnih godišnjih potpora proizvođačima pa do izgradnje nekoliko sustava navodnjavanja. Potencijal naše poljoprivredne proizvodnje je iznimno velik, a potporama za ruralni razvoj želimo pomoći u podizanju kvalitete postojećih i otvaranju novih seoskih gospodarstava. Naši su proizvođači napravili velik iskorak u kvaliteti, a zajednički nam je cilj brendirati Zadarsku županiju kao eno-gastro destinaciju za što svakako imamo veliki potencijal“, poručio je župan Božidar Longin.

Ukupan iznos potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj iznosi milijun kuna, a javni poziv podijeljen je na dva dijela. Za prvi javni poziv osigurano je 800 tisuća kuna i to za  kupnju opreme, strojeva, sadnog materijala i stoke kroz mjere 1, 2, 3 i 8, a u drugome će se s 200 tisuća kuna financirati predstavljanje na sajmovima, marketinške aktivnosti i certificiranje proizvoda putem mjera 6 i 7.

„Uveli smo određene promjene vezane za prijavu na  javni poziv u odnosu na protekle godine. Tako je iznos potpore za mjere 1, 2, 3 i 8 jedinstven i financira se u 100-postotnom iznosu, minimalno 10, a maksimalno 30 tisuća kuna. Za mjere 6 i 7 koje se odnose na certifikaciju i promociju poljoprivrednih proizvoda sufinancira se do 50 posto vrijednosti projekta, u maksimalnom iznosu od 5 tisuća kuna“, najavio je pročelnik za poljoprivredu Daniel Segarić.

Od ove godine svi zahtjevi za potpore moraju biti ispunjeni elektronski, a mogu se dostaviti putem pošte ili na e-mail poljoprivreda@zadarska-zupanija.hr. Na toj adresi mogu se postaviti i sva pitanja vezana uz javne pozive za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pročitano 2061 puta

Zadnje objave

ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA